Antalya -Konya Karayolunda Kar Kalinligi 1 Metreyi Geçti

Iç Anadolu’yu Akdeniz’e baglayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolunda kar yagisinin etkili olmasi nedeniyle dinlenme tesislerine yönlendirilen tirlara saat 16.00 civarinda geçis izni verildi. Karayollari ekipleri yol kenarinda yigilan karlarin ise genisletme ve tuzlama çalismalarini sürdürüyor.

Antalya -Konya Karayolunda Kar Kalinligi 1 Metreyi Geçti
Antalya’yi Konya’ya baglayan Akseki- Seydisehir karayolu üzerinde bulunan bin 825 metre rakimli Alacabel mevkiinde kar yagisi etkili oldu. Tipi nedeniyle görüs mesafesi yer yer bir metreye kadar düstü. Bazi araçlar yollarda kaldi. Bölgede kar kalinligi Alacabel’in zirvesinde bir metreyi asti. Tedbir amaçli tirlarin geçisine izin verilmeyerek Akseki Bölge Trafik ekipleri tarafindan sabah saatlerinden itibaren dinlenme tesislerine yönlendirilmisti. Karayollari Alacabel ekipleri çok sayida is makinalari ile kar kürüme ve tuzlama çalismasi yaparak yolun açik tutulmasini sagladi.

Karayollari ve Akseki bölge trafik ekipleri gece saatlerinde yeniden kar yagisinin baslayabilecegini ve bu yolu kullanacak olan sürücülerin yanlarinda mutlaka zincir bulundurmalarini istedi.

Kar yagisinin Akseki’den baslayarak Akseki’nin yüksek kesimlerindeki kirsal mahallelerde de etkili oldugu bildirilirken, Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin is makineleri ile kar kürüme çalismalari yaptigi kaydedildi.
Kaynak: İHA