Israil'de 18 Bin 700 Tavukta Daha Kus Gribi Tespit Edildi

Israil’de geçtigimiz sene kasim ayindan bu yana kus gribi vakalari giderek artarken, Tarim ve Kirsal Kalkinma Bakanligi, Israil’de yaklasik 18 bin 700 tavukta daha kus gribi tespit edildigini bildirdi.

Israil'de 18 Bin 700 Tavukta Daha Kus Gribi Tespit Edildi
Israil’de geçtigimiz sene kasim ayinda ülkenin kuzey ve güney bölgelerinde tespit edilen kus gribi vakalari son 4 haftadir artarak devam ediyor. Tarim ve Kirsal Kalkinma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, kiyi kenti Hadera yakinlarindaki Binyamina-Giv’at Ada kasabasindaki bir çiftlikte yaklasik 18 bin 700 tavukta daha H5N1 tespit edildigi bildirildi.

Üç gün önce ülkedeki kus gribi salgininda zirvenin görüldügünü ifade eden Bakanlik, söz konusu çiftligin veterinerlik hizmetleri tarafindan izole edildigini ve virüsün baska çiftliklere yayilip yayilmadigini tespit etmek amaciyla çalismalarin baslatildigini açikladi.

Virüs bulasan 8 bin turna ölmüstü

Bakanlik, 6 Ocak’ta 20 kümeste 1 milyondan fazla tavuk, hindi ve ördegin kus gribi ile enfekte oldugunu ve telef edilmesi gerektigini bildirmisti. Israil’de virüs ayrica yabani kuslara da bulasmis, ülkenin kuzeydogusunda 8 binden fazla turna ölmüstü.
Kaynak: İHA