IHA Muhabiri Mustafa Uslu, 'Yilin Kahraman Habercisi' Ödülüne Layik Görüldü

Bagcilar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi Iletisim Fakültesi tarafindan düzenlenen ‘Haber Kameramanlari’ ödülleri sahiplerini buldu. Törende IYI Partili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’deki kaçak çiftliginin yikim çalismalarini görüntüledigi için darp edilen Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu ’Yilin en kahraman habercisi’ ödülüne, Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan ise ’Yilin en basarili kadin ekonomi gazetecisi’ ödülünü layik görüldü.

IHA Muhabiri Mustafa Uslu, 'Yilin Kahraman Habercisi' Ödülüne Layik Görüldü
Siyaset, is, sanat, spor ve medya dünyasinin önemli isimlerinin agirlandigi programda 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü coskuyla kutlandi. Bagcilar Belediyesi ve Medipol Üniversitesi Iletisim Fakültesi isbirligiyle, üniversite ögrencilerinin anketle belirledigi 2021 yilinda yayinlanmis, hafizalarina yer etmis haberler ile gazete ve televizyon dünyasindan dikkat çeken isimlerden basarili bulduklarina oy verdi. Ankette öne çikan isimlerin ödüllendirmek için ‘Haberin Kahramanlari’ isimli ödül töreni düzenledi.

Törende IYI Partili Lütfü Türkkan’in Kocaeli’deki kaçak çiftliginin yikim çalismalarini görüntüledigi için darp edilen Ihlas Haber Ajansi muhabiri Mustafa Uslu yilin en kahraman habercisi ödülüne, Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan ise yilin en basarili kadin ekonomi gazetecisi ödülünü layik görüldü.



“Çirkin bir saldiriya ugradi”

Törende konusan Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Öncelikle gazetecilerin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Bagcilar Belediyesi olarakta bu yil 2’ncisini yapmis oldugumuz ‘Haberin Kahramanlari’ ödül töreninde bu aksam birlikteyiz. Ödül alacak tüm gazetecileri tebrik ediyorum. Zor sartlar altinda dogru habere ulasmak için bir mücadele içerisindeler. IHA Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan’in çiftçiligini görüntülerken de çirkin bir saldiriya ugradi. O da bu aksam burada ödülünü almis oldu. Ben kendisine tekrar geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Bir daha hiçbir muhabir arkadasimin da böyle bir saldiriya maruz kalmamasini temenni ediyorum” dedi.



“Gönül isterdi ki güzel yaptigimiz haberlerle ödül alabilmek”

Ödül töreninden sonra konusarak saldiridan sonra yüzünde iz kaldigini söyleyen Ihlas Haber Ajansi Kocaeli Muhabiri Mustafa Uslu, “Benim için çok güzel bir duygu. Bu meslege baslarken zaten bir ödül alabilmek hayali ile bu meslege basliyoruz. Ama gönül isterdi ki güzel yaptigimiz haberler ile ödül alabilmek. Bu ödüle layik görenlere çok tesekkür ediyorum. Basimizdan kötü bir hadise geçti. Hiçbir meslektasimin yasanmasini istemedigim bir hadise geçti. Biliyorsunuz Lütfü Türkkan’in çiftliginde yikim çalismalarini çekmek için bölgeye gitmistim. Daha sonra çekimi yaparken yanima 4 kisi geldi ve ve bir anda küfür kiyamet bana saldirdi. Elimde drone oldugu için gazeteci oldugumu anladilar. Ne oldugunu bile anlamadim. Kendimi bir anda yerde buldum. Sonra yerde tekmelemeye ve vurmaya devam ettiler. Daha sonra da onlar gözaltina alindi, ben hastaneye kaldirildim. Yüzümde geçmeyecek bir iz olustu” diye konustu.



“Esimin saldiriya ugradigini ben IHA’nin internet sitesinde gördüm”

Çok zor günler geçirdigini belirten Mustafa Uslu’nun esi Asli Sena Uslu, “Hepimiz için çok zor zamanlardi. O zaman ben Konya’daydin esimin saldiriya ugradigini ben IHA’nin internet sitesinde gördüm. Benim için çok kötü bir durumdu. Ulasamadim tanimada gelemedim o zaman evli degildik. Geçmeyecek sandigim günlerdi benim için ama geçti. Yeni sayfalar açtik, çok güzel insanlarla tanistik. Ama hep dedim ki keske bunlari yasamasaydik” ifadelerini kullandi.

“Meslegin önemli asamalarini tek tek çikarak bu yere geldik”

Ödüle layik gören gençlere tesekkür eden Türkiye Gazetesi Ekonomi Müdürü Canan Eraslan da, “Gerçekten biz ustalarimiz ve hocalarimiz tarafindan yetistirildik ve meslegin önemli asamalarini tek tek çikarak bu yere geldik, çesitli ödüller kazaniyoruz. Bizden sonra bu yeri devir alacak ve kalitesini daha güzel yerlere tasiyacak gençler tarafindan ödüle layik görülmek büyük onur gerçekten hepsine çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA