Diyarbakirli Müteahhit, Stokçu Ve Firsatçilara Tepki Gösterdi

Diyarbakir’da, 20 yila askindir müteahhitlik yapan is adami Ilyas Uzak, insaat malzemelerini yüksek fiyata satan stokçulara ve firsatçilara isyan etti. Uzak, “Stokçular ve firsatçilar yüzünden insaat malzemesi bulamiyoruz, isimizi yapamiyoruz” dedi

Diyarbakirli Müteahhit, Stokçu Ve Firsatçilara Tepki Gösterdi
Stokçular birçok sektörde usulsüzlük yaparken, insaat sektörü de bundan nasibini aldi. Diyarbakir’da, 20 yila askindir müteahhitlik yapan is adami Ilyas Uzak, insaat malzemelerini yüksek fiyata satan stokçulara ve firsatçilara isyan etti. Dolara endeksli olmayan insaat malzemelerinin firsatçilar tarafindan öyleymis gibi gösterilip stoklandigini belirten Uzak, bu kisilerin kendilerine malzeme vermek istemedigini ileri sürdü. Uzak, “Ben su an 300 konuta basladim. Burada bir daire için bile insaat malzemesini zor temin edebildik. Burada yaklasik bin tane insan çalisacak, istihdam edecegiz. Biz, su anda meslegimiz oldugu için bu isi yapmak zorundayiz” seklinde konustu.



“Bize insaat malzemesini satmak istemiyorlar”

Stokçu ve firsatçilar yüzünden islerini yapamadiklarini iddia eden Uzak, Diyarbakir’da konut açigi oldugunu kaydetti.

Uzak, “Bunun için biz de simdi basladik. Ama biz istedigimiz fiyata konutlari veremiyoruz, satamiyoruz. Firsatçilardan çektigimizi hiç kimseden çekmiyoruz. Firsatçilarin bir an önce bu yanlislarindan vazgeçmeleri gerekiyor. Malzemeyi bilerek satmak istemiyorlar. Firsatçilik, stokçuluk yapanlarin önüne geçemiyoruz. Yetkililerin bu soruna bir an önce çözüm bulmasini istiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA