ABD'de 19 Katli Apartmanda Çikan Yanginda Ölü Sayisi 17 Olarak Güncellendi

ABD’nin New York kentinde dün 19 katli bir apartmanda çikan yanginda hayatini kaybedenlerin sayisi 8’i çocuk 17 olarak revize edildi.

ABD'de 19 Katli Apartmanda Çikan Yanginda Ölü Sayisi 17 Olarak Güncellendi
ABD’nin New York kentinde bulunan Bronx bölgesinde 19 katli bir apartmanda dün çikan yanginda 9’u çocuk 19 kisinin hayatini kaybettigi açiklanmisti. New York Belediye Baskani Eric Adams yaptigi son açiklamada, yangindaki can kaybini güncelleyerek, 8’i çocuk 17 can kaybi olarak revize etti.

Belediye Baskani Adams, "New York sehri dünyadaki etnik kökenleri ve kültürleri teslim ediyor. Meydana gelen yangin olayi tarif edilemez bir trajedi" ifadelerini kullanarak, ABD Baskani Joe Biden ile görüstügünü ve Beyaz Saray’in New York sehrinin ihtiyaç duyacagi her seyi saglayacagina söz verdigini aktardi.

“Yangina açik bir kapi neden olmus olabilir”

Belediye Baskani Adams, meydana gelen yanginin, otomatik kapanmasi gereken bir kapinin açik olmasi nedeniyle yayilmis olabilecegini belirterek, “Açik kalan kapi ile ilgili bir teknik ariza olusmus olabilir. Sorusturma sonucu ortaya çikacak” dedi.

New York Itfaiye Komiseri Daniel Nigro ise, yaralilarin sehirdeki 7 farkli hasteneye götürüldügünü belirterek, bazi hastalarin hayati tehlikesi bulundugunu açikladi.

Yangin elektrikli isiticidan çikmis

Itfaiye ekipleri, yanginin ilk belirlemelere göre apartmanin bir dairesindeki portatif elektrikli isiticidan çiktigini açikladi.

Öte yandan ABD’nin Philadelphia kentinde geçtigimiz çarsamba günü bir toplu konut sitesinde meydana gelen yanginda 8’i çocuk 12 kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA