Libya'ya Götürülmek Üzerek Kaçirilan 350 Nijeryali Kurtarildi

Nijerya'da son 8 ayda Libya'ya götürülmek üzere kaçirilan 350 kisinin insan kaçakçilarinin elinden kurtarildigi bildirildi.

Nijerya Insan Kaçakçiligi Ulusal Ajansi (NAPTIP) Lagos Koordinatörü Aganran Alao, baskent Abuja'da Uluslararasi Göç Örgütü tarafindan düzenlenen "Düzensiz göçe alternatif olarak yerel firsatlari tesvik etmek" baslikli programa katildi.

Alao, burada yaptigi açiklamada, para kazanmak için yurt disina kaçirilan Nijeryalilarin sayisinin artmaya devam ettigini belirtti.

Ocak-agustos aylarinda Libya'ya götürülmek üzere kaçirilan 350 kisinin kaçakçilarin elinden kurtarildigini kaydeden Alao, olaya iliskin 6 kisinin tutuklandigini söyledi.

Yaklasik 186 milyon nüfusuyla Afrika'nin en büyük ülkesi Nijerya'da halk, ekonomik kriz ve güvenlik sorunlari nedeniyle zor sartlarda yasam mücadelesi veriyor.

Ülkedeki ekonomik kriz ve çatismalar nedeniyle yüz binlerce insan göç etmek zorunda kaliyor. Birçok insan Libya üzerinden Avrupa'ya kaçmak isterken, Nijerya hükümeti vatandaslarini kurtarmak ve geri getirmek için çesitli girisimlerde bulunuyor.

Kaynak: AA