Osmancik'taki Üreticiler, Yeni Açiklanan Çeltik Fiyatindan Umutlu

Osmancik Ziraat Odasi Baskani Ali Osman Sahiner: 'Bu fiyatlar çiftçinin hemen hemen bekledigi fiyatlar oldu. Kötümser degiliz, bu paralara satilirsa gayet iyi bir ücret'

Çorum'un Osmancik ilçesinde, Ziraat Odasi Baskani Ali Osman Sahiner, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in çeltikte çiftçilerin tahmin ettigi oranda zam yaptigini söyledi.

Sahiner, AA muhabirine, Türkiye'nin önemli çeltik üretim merkezlerinden Osmancik'ta üretilen çeltigin yüksek marka degerine sahip oldugunu vurguladi.

Üreticilerin çeltik hasadina hazirlandigini belirten Sahiner, "Su anda rekolte iyi görünüyor. Hasat baslamadan bir sey demek dogru olmaz ancak bu sene ortalamanin üzerinde hasat elde edebiliriz." dedi.

Osmancik'ta 22 bin dönüm arazide çeltik üretimi yapildigini anlatan Sahiner, "Ilçemizde yilda ortalama 19 bin ton civarinda çeltik üretiyoruz. Bu sene belki 20 bin ton olabilir. Ilçemiz ayrica bölgenin çeltik pazari. Civar il ve ilçelerden gelen çeltikleri hesapladigimizda ilçemizde yilda 60 bin tona yakin çeltik ticareti yapiliyor." diye konustu.

Sahiner, Cumhurbaskani Erdogan'in açikladigi çeltik fiyatlariyla ilgili olarak da "Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan çeltik fiyatlarini ton basina baldo çesidi için 5 bin 500 lira, Osmancik çesidi için 4 bin 500 lira, Luna çesidi için 4 bin lira alim fiyati olarak açikladi. Bu fiyatlar çiftçinin hemen hemen bekledigi fiyatlar oldu. Kötümser degiliz, bu paralara satilirsa gayet iyi bir ücret." ifadesini kullandi.

Çeltik fiyatinda yüzde 20 oraninda artis yasandigina dikkati çeken Sahiner, fiyatlarin üreticilere hayirli olmasini diledi.

Kaynak: AA