TIKA, Filistin'in El-Halil Belediyesi'ne Yol Çizgi Araci Hibe Etti

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Israil isgali altindaki Bati Seria’nin El-Halil kenti belediyesine yol çizgi araci desteginde bulundu.



El-Halil Belediyesi'ne bagli Fen Isleri Dairesi'nde düzenlenen törenle Bursa’dan getirilen yol çizgi araci belediye baskanligina teslim edildi.

Törene, El-Halil Belediye Baskani Teysir Ebu Suneyne, TIKA’nin Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya ve çok sayida belediye çalisani katildi.

Belediye Baskani Ebu Suneyne, burada yaptigi konusmada, Türkiye’nin Filistin’e sürekli desteginden dolayi tesekkür etti.

Ebu Suneyne, TIKA’nin Filistin’in genelinde ve özellikle de El-Halil’de yürüttügü projelerden övgüyle bahsederek, yol çizgi aracinin Filistin’in tamaminda ilk defa El-Halil Belediyesi ekipmanina dahil edildigini vurguladi.

Öte yandan TIKA’nin Filistin Koordinatörü Çetinkaya ise, söz konusu yol çizgi aracinin tamamen yerli bir Türk mali oldugunu vurgulayarak, Türkiye’nin El-Halil’deki projelerini sürdürmeye devam edecegini kaydetti.

- TIKA'nin Filistin'deki faaliyetleri

TIKA, 2005 yilinda açtigi Filistin Ofisi araciligiyla egitim, saglik, acil yardim, su ve kamu sagligi, üretim sektörü, ortak tarihi mirasin korunmasi ile idari ve sivil altyapinin güçlendirilmesi gibi alanlarda yüzlerce projeyi hayata geçirdi.

Kaynak: AA