Turkcell Granfondo Izmir Yol Bisiklet Yarisi Basladi

Turkcell GranFondo Izmir Yol Bisiklet Yarisi, 20 ülkeden yaklasik 1500 bisikletseverin katilimiyla Izmir'de basladi.

Bisiklet tutkunlari, 57 kilometrelik kisa ve 105 kilometrelik uzun parkurdan olusan yarislar için Konak Meydani'ndan start aldi.

Engelli bisikletçilerin de yogun ilgi gösterdigi yarislarda kisa parkurda yarisacak sporcular Balçova, Narlidere, Güzelbahçe güzergahindan dönerek Konak Meydani'na gelecek.

Uzun parkurda yarisacaklar ise ayni istikamette Urla'dan dönerek finis için yeniden Konak Meydani'na ulasacak.

- Pedallar çocuklarin egitimi ve okullarin tadilati için dönüyor

Izmir Valiliginin destekledigi ve Turkcell ile Kadin Hekimler Egitime Destek Vakfi (KAHEV) is birligiyle düzenlenen organizasyonun geliri, orman yanginlarinda ve sel felaketlerinde maddi kayba ugrayan ailelerin okul çagindaki çocuklarinin egitimi ve afet bölgesinde zarar gören okullarin tadilati için kullanilacak.

Turkcell Kurumsal Iletisim Direktörü Ismail Özbayraktar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Izmir'de çok güzel bir organizasyona imza attiklarini söyledi.

Organizasyonun çesitli parkurlardan olustugunu ifade eden Özbayraktar, "Buraya gelen bu güzel insanlar bugün egitim için, orman yangilarinda zarar gören ailelerin çocuklarinin egitimlerine destek olmak için pedal çevirecekler. Yarislarimizda paralimpik ve tandem bisikletlerle görme engelli sporcularimiz da bugün o rüzgari hissedecekler." dedi.

Bisiklet kullanmanin bir kültür oldugunu belirten Özbayraktar, söyle devam etti:

"Türkiye'de 50 milyon civarinda depoda, çati arasinda ve kullanimda olan bisikletler var. Aslinda bu organizasyonlarin sayisini artirsak insanlarda da farkindalik olusturacagiz. Bisiklet kullanmak bir kültür ve sadece bisiklet yolu olmasi gerekmiyor. Trafigin içinde de bisiklet kullananlara da saygi duyarsak ciddi bir sekilde hem çevreye hem sagliga hizmet etmis olacagiz ve saglikli bireyler yetismesini saglayacagiz."

Özbayraktar, Turkcell olarak çevre ve sagliga faydali organizasyonlarin sayisini artirmak istediklerini kaydetti.

- Katilimcilarin heyecani

Ali Demirel (48), 16 yildir bisiklet sporuyla ugrastigini belirterek, yarismaya katilanlara basarilar diledi.

Bisiklet için düzenlemelerin artmasini beklediklerini söyleyen Baris Asa ise "Özellikle bu pandemiden sonra insanlar daha çok bireysel ulasim yolunu en ekonomik olarak bisikletle çözdüler ve ayni zamanda sagligin ne kadar degerli oldugunun bir kez daha farkina vardilar. Dolayisiyla bisiklete olan ilgi artti. Zaten sifir emisyon, trafigi çok rahatlatan bir araç. Bisiklet trafikte çok daha az yer kaplayarak trafigi rahatlatan bir araç." diye konustu.

Yasemen Otay (39) da katilimin çok yüksek oldugunu vurgulayarak, "Izmir'e bisiklet çok yakisiyor. Daha hizli ulasim istiyorsa insanlar bisiklet kullanmalarini öneriyorum." dedi.

Yarislara 20 ülkeden yaklasik 1500 bisikletseverin katildigi bildirildi.

Kaynak: AA