Bitlis Valisi Çagatay, Kontrol Altina Alinan Örtü Yanginiyla Ilgili Açiklamada Bulundu Açiklamasi

'Yaklasik 40 hektarlik bir örtü yangini oldugunu düsünüyoruz. Zaten bölge orman açisindan çok zengin degildi. Kismi meselikler vardi. Meseler çok zarar görmedi. Daha çok örtü yangini seklinde gerçeklesti. Çok sükür ki yanginda hiçbir vatandasimizin hayvani, ari kovani ve evi gibi maddi ve manevi zarari olmadigini tespit ettik'

Bitlis Valisi Oktay Çagatay, Bitlis-Siirt kara yolundaki Buzlupinar Tüneli'nin dogusunda pazartesi günü ögle saatlerinde henüz belirleyemedikleri nedenle örtü yangini çiktigini belirtti.

Çagatay, gazetecilere yaptigi açiklamada, ihbarin ardindan bölgeye sevk edilen ekiplerin, yanginin örtü yangini seklinde baslayarak ilerledigini tespit ettigini söyledi.

Yer yer azalip, bazen de alevlenen yanginin tamamen kontrol altina alinarak sogutma islemlerinin de tamamlandigini anlatan Çagatay, söyle konustu:

"Yaklasik 40 hektarlik bir örtü yangini oldugunu düsünüyoruz. Zaten bölge orman açisindan çok zengin degildi. Kismi meselikler vardi. Meseler çok zarar görmedi. Daha çok örtü yangini seklinde gerçeklesti. Yanginda hiçbir vatandasimizin hayvani, ari kovani ve evi gibi maddi ve manevi zarari olmadigini tespit ettik. Yangin süresince emniyet ve jandarma güçlerimiz TOMA'lari ile yangina müdahale etti. Belediyelerimizin tamamindan araç destegi gördük. En sonunda Orman Genel Müdürlügümüz helikopter desteginde bulunarak yanginin söndürülmesi konusunda ciddi destek sagladi."

Vatandaslardan çok kurak geçen yaz mevsiminde yangin çikarabilecek davranislardan uzak durmalarini isteyen Çagatay, "Bir sigara, çok ciddiye almadigimiz sigara yanigi, küçük bir kül ve cam parçasi bile bölgede ciddi zararlara yol açabiliyor. Ne olur dikkatli olsunlar. Ilimize geçmis olsun diyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA