Rus Müzisyen, Piyanist Ve Davulcu Evgeny Grinko, Üsküdar'da Konser Verdi

Rus müzisyen, piyanist ve davulcu Evgeny Grinko, Üsküdar Belediyesi 2021-2022 kültür sanat sezonu açilisinda sahne aldi.

Üsküdar Harem Meydani'ndaki konsere, müzikseverler yogun ilgi gösterdi.

Etkinlikte konusan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Üsküdarlilari dolu ve derinlikli bir kültür sanat sezonunun bekledigini söyledi.

- "Benim için müzik duygularin dilidir"

Kendisini dinlemeye gelenleri, Türkçe olarak "Benim adim Evgeny Grinko, iste benim arkadaslarim" diyerek selamlayan sanatçi, müzigin evrenselligi hakkinda su ifadeleri kullandi:

"Müzik evrensel bir dildir. Kendi aramizda bir dili konustugumuzda içinde anlam ifade eden kelimeler kullaniyoruz ama hiçbiri notalarin anlamina sahip degil. Bu tipki bir yabanci dil gibi, ne demek istedigini anlarsin ama baskasina anlatamazsiniz. Benim için müzik duygularin dilidir ve müzige herkes duygulariyla anlam yükler."

Evgeny Grinko, genis bir keman ailesi ve akordeoncu 5 müzisyen ile sergiledigi sahne performansina, piyano disinda gitarda ve davuldaki hünerlerini de ekledi.

Yaklasik 1,5 saat süren konserde, Rus piyanist, "Valse", "Epilogue", "Carousel", "Faulkner’s Sleep", "Field", "Once Upon A Time", "Prologue", "Noir", "Winter Sunshine" ve "Serenade" gibi bestelerini icra etti.

Konser boyunca sanatçiya, kemanda Vlada Ponyatovskaya, Anna Romanova ve Pavel Mazkevich, çelloda Yana Chekina, akordeonda ise Evgenya Popova eslik etti.

Yogun ilgiden dolayi birçok kisinin disarida kaldigi etkinlik, belediyenin sosyal medya hesaplarindan da canli yayinlandi.

Kaynak: AA