Çorum Seker Fabrikasi'nda 4. Pancar Alim Kampanyasi Basladi

Çorum Seker Fabrikasi'nin 4. pancar alim kampanyasi, Safi Holding Çorum Seker Fabrikasi'nda düzenlenen törenle baslatildi.



Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, törende yaptigi konusmada, 2021 yili pancar alim ve isleme sezonunu baslatmaktan mutluluk duydugunu söyledi.

Dünya seker pancari üretiminin yüzde 6'sini Türkiye'nin karsiladigini belirten Çiftçi, "Ülkemizde 33 seker fabrikasi var. Bu fabrikalar yillik 3,5 milyon ton seker üretim kapasitesine sahip. Bu, ülkemiz açisindan iyi bir rakam." ifadelerini kullandi.

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin da tarimin öneminin her geçen gün arttigini vurgulayarak, sezonun hayirli olmasini diledi.

Safi Holding Yönetim Kurulu Baskani Hakan Safi ise bu yil Çorum basta olmak üzere Çankiri, Kirikkale, Yozgat, Nevsehir ve Kirsehir olmak üzere 6 ilde seker pancari alimi gerçeklestireceklerini anlatti.

Bu yil 2 bin 563 çiftçinin ürettigi 730 bin ton pancar alimini gerçeklestireceklerini dile getiren Safi, sunlari kaydetti:

"Bu yil 6 ilde 115 bin dekarlik alanda üretilen 730 bin ton civarindaki pancar aliminda 100 bin ton seker, 180 bin ton küspe, 80 bin ton paketlenmis küspe ve 32 bin ton da melas üretecegiz. Alimini yapacagimiz pancara karsilik çiftçimize 300 milyon lira civarinda bedel ödeyecegiz. 35 milyon lira da nakliye bedeli ödeyecegiz. Yeni sezonumuzun bütün üreticilerimize, çalisanlarimiza ve ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum."

Konusmalarin ardindan sezonun ilk pancarini teslim eden üreticilerine hediyeler verildi.

Daha sonra dualar esliginde kesilen kurban ile Çorum Seker Fabrikasi'nda 4. pancar alim kampanyasi baslatildi.

Kaynak: AA