Ekvador Devlet Baskani Lasso, BM Genel Kurulu'nda Konustu Açiklamasi

'Ne yazik ki insanlik drami Latin Amerika ülkelerinde bizler için yeni degil. Tam da bu nedenle milyonlarca Venezuela vatandasinin anavatanlarindan ayrilmalarina kayitsiz kalmadik'

Ekvador Devlet Baskani Guillermo Lasso, son yillarda giderek derinlesen göç krizi nedeniyle uluslararasi topluma is birligi yapilmasi çagrisinda bulunarak, zorunlu göç stratejisi belirlenmesi gerektigini söyledi.

Lasso, Birlesmis Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, insanlari göç etmeye zorlamak yerine, pazar olanaklarini arttirarak göçmen akininin durdurulabilecegini belirtti.

- "Milyonlarca Venezuelalinin vatanlarindan ayrilmalarina kayitsiz kalmadik"

Ekvador'un göçmenlere kardesçe kucak astigini dile getiren Lasso, "Ne yazik ki insanlik drami Latin Amerika ülkelerinde bizler için yeni degil. Tam da bu nedenle milyonlarca Venezuela vatandasinin anavatanlarindan ayrilmalarina kayitsiz kalmadik." ifadesini kullandi.

Lasso, ülkesinde bulunan 433 bin Venezuelali göçmene sosyal güvence ve is imkanlari sagladiklarini kaydetti.

- "Serbest ticaret yoluyla baglanti kurmamiz bizim için daha iyidir"

Vatandaslarin göç etmelerini engelleyecek firsatlar sunulmasi gerektigine dikkati çeken Lasso, "Ticari imkanlari insanlara saglamaliyiz, bizi izole eden, kusatan ve refah alanlarini sinirlayan uygulamalarin neden oldugu zorunlu göçtense, serbest ticaret yoluyla baglanti kurmamiz bizim için daha iyidir." dedi.

Kaynak: AA