Yikilacak Okullarina Veda Için 40 Yil Sonra Bir Araya Geldiler

AK Parti Milletvekili Erkan Balta, bir grup ilkokul arkadasi ve sinif ögretmeni, deprem riski nedeniyle yikim karari verilerek bosaltilan Gazi Ilkokulu'nda toplanarak geçmisi yad etti.

Artvin'de, AK Parti Milletvekili Erkan Balta ve beraberindeki bir grup ilkokul arkadasi, 1981'de mezun olduklari okullarinda toplanarak anilarini tazeledi.

Kentte 90 yillik geçmisi olan Gazi Ilkokulu'nun, deprem riski nedeniyle geçen yil bosaltilmasinin ardindan milletvekili Balta, 14 sinif arkadasi ve sinif ögretmenleri Günay Demir, yikim karari verilen okullarinda son kez toplanmaya karar verdi.

Tam 40 yil sonra mezun olduklari sinifta bir araya gelen mezun ögrenciler, geçmisi yad ederek kara tahtaya tebesirle yazi yazdi, bulusmaya katilamayan 6 arkadaslariyla da Zoom üzerinden görüntülü görüsme yapti.

Milletvekili Erkan Balta, gazetecilere, çok anlamli ve duygusal bir gün yasadiklarini söyledi.

Gazi Ilkokulunun Artvin için çok özel ve önemli bir yere sahip oldugunu belirten Balta, "90 yillik bir okul. Cumhuriyet döneminin en önemli kamu yapilarindan biri. 1930 yilinda yapimina baslanan ve 1933'ten beri egitim ögretime ev sahipligi yapan bu okul binlerce insanin yetismesinde, bu günlere gelmesinde önemli yere sahip." dedi.

Balta, kendilerinin 1981'de mezun olduklarini ifade ederek, "Ilkokul ögretmenimizin de Artvin'de bulunmasini firsata çevirerek, arkadaslarimizla bir araya gelerek ders isledik. Bizim için çok duyguluydu. Bu bulusma ve son ders, Gazi Ilkokuluna veda anlamini da tasiyor. Önümüzdeki günlerde yikilacak okulumuza veda ettik." diye konustu.

Emekli sinif ögretmeni Günay Demir de yillar sonra eski ögrencileriyle bir araya gelmekten duydugu mutlulugu dile getirdi.

Ögrencileriyle arasindaki sevgi ve sayginin hiç azalmadan sürdügünü görmenin kendisini çok duygulandirdigini kaydeden Demir, "Ögrencilerim emeklerimin karsiligini verdiler. Hepsi büyümüs, okumus, evlenmis, bunlari görünce daha da mutlu oldum." dedi.

Mezunlardan Sevinç Aydemir ise arkadaslariyla 40 yil önceki heyecani yeniden yasadigini belirterek, "Burasi çocuklugumuzun geçtigi siralar. Veda ettigimiz 5/E sinifi. Okulumuzu gezdik, sinifta ders isledik. Arkadaslarimizla hasret giderdik. Eski günleri andik. Okulumuz yikilacak, onun hüznü ile okulumuza veda ettik." ifadelerine yer verdi.

Güldane Okur da çocukluk günlerine geri dönerek o yillari hatirlamanin kendisini çok duygulandirdigini söyledi.

Kaynak: AA