Mutfagini Atölyeye Çevirdi, Kazandigi Parayi Sokak Hayvanlarina Harciyor

Sivas’ta yasayan Zeynep Polat atölyeye çevirdigi mutfaginda el emegiyle süs esyasi yaparak kazandigi paranin bir kismini sokak hayvanlari için kullaniyor.

Mutfagini Atölyeye Çevirdi, Kazandigi Parayi Sokak Hayvanlarina Harciyor
Sivas’ta yasayan 32 yasindaki Zeynep Polat pandemi döneminde 11 yasindaki kizi Tuana Polat’in tesvikiyle kokulu tas yapmaya basladi.

Mutfagini atölyeye çeviren Polat, isten arti kalan zamanlarini kiziyla birlikte süs esyalari yaparak geçiriyor. Anne kiz onlarca çesit kaliplar kullanarak yaptiklari esyalari çesitli renklere boyuyor. Polat, yaptigi objeleri arkadaslarina ve yakin çevresine uygun fiyata satiyor. Evlerinde kedi de besleyen hayvan sever anne ve kizi kazandiklari paranin bir kismini da sokak hayvanlari için kullaniyor.

Mutfagini atölyeye çevirdi

Süs esyalari yapan Zeynep Polat, "Bu ise kizimin tesvik etmesiyle basladim. Kizim boya islerini çok seviyor, çokta güzel resim yapiyor. Kizim internetten gördügü videolardan yola çikarak bu ise beni baslatti. Bu iste kendimi gelistirmemdeki en büyük sebepte bir arkadasima hediye yapmakla basladi.

Arkadasima hediye yaptim, onun arkadaslari da çok begenmisler o sekilde biraz satis yaptim. Daha sona farkli objeler alip boyama yaptim bu sekilde isi ilerlettik. Burasi bizim evimizin mutfagi. Mutfakta daha rahat bir sekilde yapacagimiz için burada yapmayi tercih ettik. Mesela firçalari yikamasi falan, sürekli firça yikamak gerekiyor, su kabini degistirmek gerekiyor. Mutfak rahat olur diye bizde mutfagimizi bir atölyeye çevirmeye karar verdik" dedi.



Paranin bir kismini sokak hayvanlari için kullaniyorlar

Polat, kazandiklari paranin bir kismini sokak hayvanlari için kullandiklarini belirterek, "Kokulu tas yapiyorum. Birçok asamasi var bunun; önce kaliplara harçlari döküyoruz, daha sonra kurumasini bekliyoruz, kuruduktan sonra da boyasini yapiyoruz. Boyasi bir gün kuruyor. Kuruduktan sonra da tekrar boyasi çikmasin ve saglikli olsun diye vernik atip o sekilde bitiriyoruz islemi. Genelde tanidik arkadaslar aliyor o sekilde satislarimiz oluyor. Kazandigimiz paranin bir kismiyla sokak hayvanlarina yardim etmeye çalisiyoruz. Diger geri kalan kisminin birazi kizimin kumbarasina geri kalani da bana“ ifadelerini kullandi.

Pandemi döneminde basladilar

Zeynep Polat, bu ise pandemi döneminde basladiklarini söyleyerek, "Biz aslinda pandemi döneminde bu ise basladik çünkü ben çalisiyorum, çalistigim için fazla bir zamanimiz olmuyordu. Yaz tatilinde kizim çok yardimci oldu. Isten sonra ben yapiyorum. Günlük üç saat, siparisim yogun olursa dört saat, bazen yeri geliyor yarim saat o sekilde yapiyorum. Mesela günlük gece lambasindan 10 tane yapabilirim, ayakli saksidan 20 tane rahat yaparim, diger saksilardan da bir 20 tane rahat yaparim. Küçük olan objeler daha hizli bir sekilde ilerliyor. Piyasaya göre ben daha uygun veriyorum tabi, buna tepki de aldim aslinda, diger arkadaslar çok yüksek fiyatlara veriyorlar. Mesela ben bu gece lambasini 30 liraya satiyorum. Fiyat araligi çok büyük objelerde en fazla 70 lira en düsükte 5 lira" diye konustu.

Kaynak: İHA