Biga'nin Kurtulusunun 99. Yil Dönümü Törenlerle Kutlandi

Biga’nin düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümü düzenlenen törenle kutlandi.



Biga Kaymakamligi ve Biga Belediyesi’nin Hükümet Meydani’nda Atatürk Aniti’na çelenklerinin sunulmasiyla baslayan törene, Biga Kaymakami Erdinç Dolu, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Biga Cumhuriyet Bassavcisi Eren Öztas, siyasi parti temsilcileri, daire müdür ve amirleri, okul müdürleri ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan konusan Belediye Baskani Erdogan, sunlari söyledi:

"Bugün tarihi binlerce yil öncesine dayanan, yüzyillardir Müslüman Türk yurdu olan, birlik, beraberlik ve kardeslik içinde yasadigimiz Biga’mizin düsman isgalinden kurtulusunun 99. Yildönümünü idrak ediyoruz. Yaklasik iki yildir topyekün mücadele ettigimiz pandemiye ragmen cosku ve heyecanla tedbirler kapsaminda kutlamaya çalistigimiz kurtulus günümüzü çok sükür bu yil bir dizi programla gerçeklestiriyoruz. Türk milleti kadim tarihi ve bagimsizlik askiyla yüzyillardir her türlü zorlugu asmis, Allah’in izniyle düsmanlarini bir bir alt etmistir. Tarihler 1900’lü yillarin basina geldiginde ise Türkiye için yeniden mücadele yillari baslamistir. Türk ordusu Birinci Dünya Savasi’nda Çanakkale’de emperyalist güçlere karsi Mustafa Kemal Pasa, Enver Pasa, Esat Pasa, Kazim Karabekir Pasa ve Bigali Mehmet Çavus gibi kahramanlarla büyük bir destan yazip Çanakkale’nin geçilemeyecegini göstermistir. Çanakkale Destani ise Milli Mücadelemizi yüreklendirmis, düsmanlarimiz tüm imkansizliklara ragmen Türklerin neleri basarabilecegini görmüslerdir."

Törende ögrenciler siir okudu, kurtulus futbol turnuvasinda yer alan Bigaspor, Kavaklikspor, Çiçeklidede spor ve Adaspor takimlarina madalya ve kupalari takdim edildi.

Makarali yay karisik takim açik kategorisinde ülkemize gümüs madalyayi getiren milli okçu Bülent Korkmaz ve basarili sporculara ödülleri verildi. ???????

Kaynak: AA