Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi, 3 Bin Ögrencisini Mezun Etti

Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 2020-2021 ögretim yilinda mezun ettigi 3 binden fazla ögrencisi için erteledigi mezuniyet törenini gerçeklestirdi.

Esentepe Yerleskesi'ndeki Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu'nda düzenlenen tören, mezun olmaya hak kazanan ögrencilerin kortej geçisiyle basladi.

Geçiste ögrenciler, "Altin madalyalarimiz Sakarya'miza ve sehitlerimize armaginimizdir", "+1'le is sahibi mezunlar olarak hayata bir adim önde basliyoruz", "Bir hayalimiz vardi SUBÜ mutfaginda çok çalistik basardik sanli bayragimizi uluslararasi arenada dalgalandirdik" seklinde pankartlar tasidi.

Törende konusan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, veliler ve ögrencilerin yani sira ögrencilerine staj ve is imkani saglayan is dünyasi temsilcilerine tesekkür etti.

Saribiyik, bugün 3 binden fazla ögrenciyi mezun etmenin gururunu yasadiklarini sözlerine ekledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasi ( SATSO) Yönetim Kurulu Baskani Akgün Altug da ögrencilerin salgin sürecinin gölgesinde meslek ögrenmeye, hayatinin temellerini atmaya çalistigini belirtti.

Mezunlara tavsiyelerde bulunan Altug, islerini, mesleklerini severek yapmalarini gerektigini ifade etti.

Konusmalarin ardindan dereceyle mezun olan ögrencilere plaketleri verildi.

Törene, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, AK Parti Sakarya Milletvekili Çigdem Erdogan Atabek, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Nuri Koçer, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Ergül Yilmaz, AK Parti Sakarya Il Baskani Yunus Tever, Sakarya Barosu Baskani Ilknur Ebiz Yildiz, akademisyenler ve ailelere katildi.

Kaynak: AA