Ögrenciler Sinop Üniversitesi'ne Ilgi Göstermedi, Rektör Milli Egitimi Suçladi

Üniversite yerlestirmesinde barajin alt sinirdan 10 puan asagi çekilmesiyle ilgili elestiride bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgin, “Bu kadar soru yapip bu kadar puan alinamiyorsa bir egitim sorunu, milli egitim o baska ayri bir taraf” dedi. 3 bin 800 kontenjandan 2 bin 700’ünü doldurabildiklerini de açiklayan Dalgin, sayilardan memnun olmadigini açikladi.

Ögrenciler Sinop Üniversitesi'ne Ilgi Göstermedi, Rektör Milli Egitimi Suçladi
Yayinlanan bir programda sorulari yanitlayan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgin milli egitime yönelik elestiride bulundu.

Katildigi programda “Bu yil ögrencilerin Sinop Üniversitesi’ne talep sayisindan memnun musunuz?” sorusunu yanitlayan Rektör Dalgin, “Degiliz, su an için degiliz” cevabini verdi.

Ardindan söyle devam eden Dalgin, “Gerekçesine de bakmamiz gerekir. Biz 3 bin 800 kadar kontenjan bildirmisiz. Bu kadar ögrenci alabiliriz diye. Bunun 2 bin 700 kadari yerlesmis, 1000 – 1100 kadar ögrenci bastan yerlesmemis” dedi.

Kontenjanlarin bos kalmasina milli egitimi gerekçe gösteren Dalgin, “Malum ögrencilerimizin puanlari yetersiz kaldi. Alt sinirdan daha asagi düstügü için malum ek kontenjanla 10 puanla asagi çekerek muhtemelen 15-20 gün sonra yeni bir ek kontenjan saglanarak ögrencilerimizin üniversiteye girisleri biraz kolaylastirilmis olacak. Bu da tabii genel bir sorun. Bu kadar soru yapip bu kadar puan alinamiyorsa bir egitim sorunu, milli egitim o baska ayri bir taraf” diye konustu.

Puanlarin asagi çekilmesiyle kontenjanlarin bir kismini doldurmayi hedefledikleri belirten Dalgin, “Ögrencilerin yeteri kadar puan alamadigi ve üniversiteye yerlesememeleri sebebiyle arkadaslar 90 kadar üniversiteye bakmis. Doluluk orani birinci etapta yüzde 60 ile 80 arasinda. Dolayisiyla bizim burada yüzde 74 doluluk oranimiz var. Ancak bize yerlestikten sonra kayit yaptirma noktasinda yüzde 92. Bugünlerde ek kontenjandan ögrenci alacagiz, pesinden malum 10 puan düsürerek çita asagi çekilerek tekrar bir kontenjan daha. Burada bizim 1000-1100 kadar açigimiz var. Bunun muhtemelen hepsi dolmasa bile 600-700 ögrencimiz daha 1 ay içerisinde gelir diye düsünüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA