Japonya'da Covid-19'Dan 59 Yas Ve Altinda Ölüm Orani Artiyor

Japonya Saglik Bakanligi, 59 yas ve alti kisilerde görülen Covid-19’a bagli ölümlerde ciddi artis yasandigini açikladi. Tablonun nedeninin daha bulasici olan Delta mutasyonu oldugu düsünülüyor.

Japonya'da Covid-19'Dan 59 Yas Ve Altinda Ölüm Orani Artiyor
Japonya Saglik Bakanligi, 59 yas ve alti kisiler arasinda görülen Covid-19’a bagli ölümlerin oraninda ciddi artis yasandigini açikladi.

Pandeminin Temmuz ortasindan Eylül basina kadarki 5. dalgasinda 59 yas ve alti kisilerin Covid-19 ölümlerinin yüzde 20.6’sini olusturdugu ifade edilirken, Subat ayi öncesinde ise ayni yas grubundaki kisiler arasinda meydana gelen can kayiplarinin genel Covid-19 ölüm oraninin yalnizca yüzde 3.8’ine tekabül ettigi hatirlatildi. 59 yas ve alti kisilerin ölüm oraninin yaklasik 5 kat artmasi endiseye neden olurken, tablonun nedeninin Covid-19’un daha bulasici oldugu belirtilen Delta mutasyonu olabilecegi belirtildi.

Toplam vaka sayisi artiyor

Japonya’da 125 milyonluk nüfusun yaklasik yüzde 50’si tamamen asilanirken Delta mutasyonunun ortaya çikmasinin ardindan vaka sayilari rekor seviyelere ulasmisti. Hükümet ise diger gelismis ülkelere göre yavas ilerleyen asilama kampanyasi nedeniyle elestiri oklarinin hedefi olmustu.

Japonya’da Covid-19 vakalarinin toplam sayisi dün itibariyle 1 milyon 652 bin 123’e ulasirken, suana kadar 16 bin 922 kisi yasamini yitirmisti.
Kaynak: İHA