Yagli Güresin Sampiyonlari Alapli'da Kol Baglayacak
Alapli Belediyesi tarafindan bu yil 30. düzenlenecek olan Geleneksel Yagli Pehlivan Güresleri programi belli oldu. 25 Eylül 2021 Cumartesi günü Alapli Güres sahasinda yapilacak yagli güreslerin ardindan aksam saat 20.00’da Sahil Park’ta Ünlü Pop Sanatçisi Simge Sagin konser verecek.

Alapli Güres Sahasinda 25 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 10.00’da alt boylarda yapilacak güreslerle baslayacak olan 30.Geleneksel Alapli Yagli Güreslerinde hazirliklar devam ediyor. Alapli Belediye Baskani Nuri Tekin, Geleneksel Alapli Yagli Pehlivan Güresleri Türkiye’nin en büyük güres organizasyonlarindan biri oldugunu ifade ederek, “Bizler tarihimize ve kültürümüze sahip çikarak gelecek nesilleri bu tür organizasyonlarla bir araya getiriyoruz. Insallah çok güzel güreslerimiz olacak, Yagli Güreslerin sampiyonlari Ali Gürbüz, Ismail Balaban, Orhan Okulu,Ismail Koç,Fatih Atli,Recep Kara,Saban Yilmaz,Osman Aynur ve Mehmet Yesil’in de aralarinda bulundugu 70 yakin baspehlivan Alapli Er meydaninda birincilik için mücadele edecek. 25 Eylül 2021 Cumartesi saat 10.00’da Alapli Er Meydani’nda 30. gerçeklestirecegimiz Alapli Belediyesi Yagli Pehlivan Güresleri’mize bütün Alapli halkimizi ve tüm Türkiye’den güres severlerimizi davet ediyorum.”
Tekin, “30. düzenlenecek olan Alapli Belediyesi Geleneksel Yagli Pehlivan Güreslerinin hemen ardindan aksam saat 20.00’da Sahil Park’ta Ünlü Pop Sanatçisi Simge Sagin unutulmaz bir konser verecek. Pandemi, yanginlar ve seller nedeniyle ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Umuyorum ki özelikle pandemi sürecini en kisa sürede atlatiriz. Bu anlamda tüm vatandaslarimizin moral bulmasi en büyük temennimiz olacaktir. Etkinliklerimiz elbette bunlarla sinirli kalmayacak. Önümüzdeki yil Yagli Güreslerimiz ve festivallerimiz devam edecek. Tüm halkimizi 25 Eylül 2021 saat 20.00’da Sahil Park’ta düzenlenecek olan Simge Sagin konserine davet ediyorum.”
