Fransa Cumhurbaskani Macron'un Eski Yakin Korumasi Çok Sayida Suçlamayla Hakim Karsisinda

Alexandre Benalla, silahla poz vermek, 1 Mayis gösterilerinde 2 kisiyi darbetmek ve evrakta sahtecilikten yargilaniyor.

Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron'un koruma islerinden sorumlu eski Özel Kalem Müdür Yardimcisi Alexandre Benalla'nin silahla poz vermek ve 2 kisiyi darbetmekle suçlandigi davanin görülmesine baslandi.

Benalla, 2017'deki cumhurbaskanligi seçim kampanyasinda silahla poz verdigi, 2018'deki 1 Mayis gösterileri sirasinda 2 kisiyi darbettigi ve 2018'de görevden alindiktan sonra hizmet ve diplomatik pasaport kullanmaya devam ettigi gerekçesiyle evrakta sahtecilikten yargilaniyor.

Macron'un eski yakin korumasi, 1 Ekim'e kadar sürmesi beklenen durusmalarin ilk gününde poz verdigi silahin gerçek degil, su tabancasi oldugunu öne sürdü.

Silah gerçek olmasa da fotograftan pismanlik duydugunu dile getiren Benalla'nin durusmada ilerleyen günlerde diger suçlamalara da cevap vermesi bekleniyor.

Le Monde gazetesinin Temmuz 2018'de, Benalla'nin 1 Mayis 2018'deki gösteriler sirasinda polis gibi davranarak 2 kisiyi darbettigini gösteren videoyu ortaya çikarmasiyla patlak veren skandalla, Macron'un eski yakin korumasi Fransa gündemine oturmustu.

2017'deki cumhurbaskanligi seçim kampanyasinda silahla poz vermek ve 1 Mayis 2018'deki gösteriler sirasinda iki kisiyi darbetmekten açilan sorusturmalarda suçlu bulunan Benalla, 2018'deki skandalin ardindan Elysee Sarayi'ndaki görevinden azledilmisti.

Mediapart gazetesi, Benalla'nin, 2018'de görevden alindiktan sonra hizmet ve diplomatik pasaport kullanmaya devam ettigini ortaya çikarmis, açilan sorusturmada Benalla'nin evrakta sahtecilik ve mesleki yeterliligi olmadan mesleki belgeleri kullanma suçlarindan da yargilanmasina karar verilmisti.???????
Kaynak: AA