Lübnan Cumhurbaskani Avn Açiklamasi 'Yeni Hükümet, Ulasabildigimiz En Iyisidir'

Lübnan Cumhurbaskani Misel Avn, Necib Mikati basbakanliginda kurulan yeni hükümetin "ulasabildikleri en iyisi oldugunu" söyledi.

Cumhurbaskani Avn, Mikati'nin hükümetiyle ilgili basina yaptigi açiklamada, "Yeni hükümet, ulasabildigimizin en iyisidir. Bizler uçurumdayiz ve bundan kurtulmak için çalismaliyiz." ifadelerini kullandi.

Avn, ekmek, benzin ve mazot gibi temel sorunlari çözmenin yani sira yoksulluk, borçlar, salgin ve Beyrut Limani'ndaki patlamanin arkasinda biraktigi sorunlara odaklanacaklarini aktardi.

- Hariri'den yeni hükümete destek

Sünni Müstakbel Hareketi Genel Baskani Saad el-Hariri, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, "Nihayet. 12 ay süren bosluktan sonra ülkemizde bir hükümet oldu." ifadelerini kullandi.

Hariri, ülkedeki çöküsün önüne geçmesi ve ekonomik reformlari hayata geçirmesi için Mikati'ye her türlü destegi verecegini kaydetti.

Beyrut Limani’nda meydana gelen patlamadan sonra 10 Agustos 2020’de istifa eden Hassan Diyab hükümetinin yerine 26 Temmuz’da yenisini kurmakla görevlendirilen eski Basbakan Mikati, hükümetini açiklamisti.

Lübnan'da durumun gerçekten çok kötü olduguna ve ilaçlarin dahi piyasada bulunamadigina isaret eden Mikati, yeni hükümetin basarili olmasi için engelleme ve umutsuzluk politikalari yerine is birligine gidilmesi gerektigini dile getirmisti.

Kaynak: AA