Jandarma Traktör Kazalarinin Önüne Geçmek Için Denetimlerini Artirdi

Düzce’de tarla, bahçe islerinin baslamasiyla birlikte meydana gelen traktör kazalarinin önüne geçmek, vatandaslari bilgilendirmek amaciyla Jandarma Trafik Timlerince traktör sürücülerine denetim yapildi, egitim verildi.

Jandarma Traktör Kazalarinin Önüne Geçmek Için Denetimlerini Artirdi
Düzce’de baslayan findikta hasat dönemiyle birlikte vatandaslarda traktörleriyle ve diger tarimsal araçlarini yogun olarak kullanmaya basladi.

Bunun sonucunda il genelinde traktör ve tarim araçlarinin karistigi kaza önüne geçebilmek için harekete geçen Düzce Il Jandarma Komutanligi, Trafik Sube Müdürlügüne bagli Jandarma Trafik Timleri tarafindan olasi traktör kazalarinin önüne geçebilmek amaciyla kapsamli denetimler yapildi. Denetimlerde traktörlerde görünmeyi saglayan üçgen reflektör, flasörlü lamba ile 2001 yilindan sonra üretilen traktörlerde zorunlu olan devrilme esnasinda sürücünün traktörün altinda kalarak ölmesini veya agir yaralanmasini engelleyen “Devrilmeye Karsi Koruma Çerçevesi" bulunup bulunmadigi kontrol edildi. Traktör kazalarinda, arkadan çarpmanin önlenmesi için, isik donanimlarinin çalisir durumda olmasi, traktör römorklarina üçgen reflektör takilmasi ve tepe lambasi ile birlikte traktörlerin görünürlügünün arttirilmasinin büyük öneme sahip oldugu konusuna dikkat çekildi.

Ekiplerce tarim islerinde kullanilmak üzere imal edilmis ve genisligi 2,55 metre ve 3,05 metre arasinda veya daha fazla olan araçlarin günün kararmasindan itibaren gün aydinlanincaya kadar trafige çikmamalari konularinda traktör sürücülerine yerinde bilgilendirme yapildi.

Üreten, üretilene deger katan, ülkenin kalkinmasina katki saglayan çiftçilerin canlarinin yanmamasi için her türlü çalismayi yapacaklarini belirten ekipler, kabin veya koruyucu çati kullanimi, devrilme ve takla atma seklindeki kazalarin, ölümlü sonuçlanma ihtimalini dört kat düsürdügünü belirterek sürücülerle birlikte traktör römorklarina reflektör takti ve trafik güvenligi konusunda bilgilendirici brosürler dagitti.

Düzce Jandarma Trafik Sube Müdürlügünce sorumluluk alaninda bulunan tüm karayolu üzerinde yol kullanicilarinin can ve mal güvenliginin saglanmasi iç in trafik denetimi ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edilecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA