MÜSIAD Izmir Subesi, Kenya Ile Ticari Is Birligini Güçlendirmeyi Hedefliyor

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Izmir Subesi, Kenya'nin Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki'yi misafir etti.

MÜSIAD'dan yapilan açiklamaya göre, Bilal Saygili Camii ve Külliyesi Ertugrul Gazi Konferans Salonu'nda "Kenya ile is yapmak" konulu toplanti düzenlendi.

Kenya'nin Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki, toplantida, MÜSIAD Izmir üyelerine sunum yaparak ülkesindeki yatirim firsatlarini anlatti.

Kenya ile Türkiye arasindaki ticaretin istikrarli bir sekilde büyüdügünü aktaran Ondieki, Kenya'nin üretime odaklandigini ve ülkeye yatirimda bulunan is insanlarina genis firsatlar sundugunu belirtti.

Ondieki, Türkiye ile müstakbel ortaklar, yatirimcilar ve is insanlari ile siki çalismalar yürüttüklerine dikkati çekerek, "Kenya baslica dört alana odaklanmaya çalisiyor; üretim, uygun fiyatli konut, herkesi kapsayan saglik ve gida güvenligi. Bu çerçevede ülkemizin 2030 vizyonu dogrultusunda Kenya'nin kalkinma tasarisina öncülük etmesi beklenmektedir. Ülkelerimiz arasindaki karsilikli iliskileri daha da güçlendirmeye yardimci olmaktan onur duyuyorum." ifadelerini kullandi.

- "Afrika ile aramizda kardeslik hukuku var"

MÜSIAD Izmir Sube Baskan Yardimcisi ve Global Saha-Dis Iliskiler Kurulu Baskani Zekeriya Hazirbulan, Türkiye'de 89 noktada, dünyada 95 ülkede 225 irtibat noktasiyla etkin olan MÜSIAD'in Izmir Subesi olarak Büyükelçi Ondieki'yi agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

MÜSIAD'in Afrika'da 13 sube ve 2 temsilcilikle hizmet verdigini kaydeden Hazirbulan, Afrika'nin gelecek için önemli bir cografya ve aktör olduguna isaret etti.

Hazirbulan, Kenya'nin Türkiye için Afrika'daki stratejik ortaklardan biri oldugunun altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Afrika ile aramizda kardeslik hukuku var. Ticari iliskilerimizi de bu kardeslik hukuku temelinde gelistiriyoruz. Is insanlari olarak Izmir ve Kenya'nin sahip oldugu avantajlari en iyi sekilde degerlendirecegimize inaniyoruz. MÜSIAD Izmir is dünyasi temsilcileri olarak karsilikli güven tesis ederek Kenya ile ekonomik iliskilerimizi hep birlikte gelistirip güçlendirecegiz."

Toplantinin sonunda Zekeriya Hazirbulan, Kenya'nin Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki'ye hediye takdim etti.

Kaynak: AA