Köycegiz'de 5 Mahalle Tahliye Edildi

Mugla’nin Köycegiz ilçesindeki orman yangini nedeniyle 5 mahalle tahliye edildi. Su ana kadar Köycegiz balini yapan arilarin bulundugu 2 bin hektarlik alanin yandigi tahmin ediliyor.

Köycegiz'de 5 Mahalle Tahliye Edildi
Mugla Köycegiz ilçesindeki orman yangini devam ediyor. Persembe günü ilçe merkezine yakin bölgedeki Yesilköy’de baslayan yangin bugün yerlesim yerlerine tehdit edince ilçeye bagli Çayhisar Mahallesi, Kavacik Mahallesi, Pinar Mahallesi Ören Yeri, Zeytinalani Mahallesi Akyaka mevkii, Tasdibi mahallelerindeki vatandaslar tahliye edildi.

Saat 16.30 siralarinda Çayhisar’in arkasinda bulunan dagin diger tarafinda bulunan alevler, yaklasik 1 saat içinde rüzgarin etkisi ile Çayhisar’a ulasti. Zaman zaman metrelerce uzaktan alevlerin çiktigi gözlendi. Bazi ahir ve evlerin yakinina düsen ve büyümeye baslayan alevlere vatandaslar aninda müdahale etmesi ile su ana kadar yapilarda ciddi bir hasarin olusmadigi ögrenildi.

Yanginda 4 kisi yaralandi

Gün içerisinde havadan uçak ve helikopterlerin yani sira çok sayida arazöz, orman isçisi ve sivil vatandasin müdahale ettigi yanginda 4 kisinin de yaralandigi ögrenildi. Özellikle alevlerin sardigi yangin, Zeytinalani, Tasdibi ve Pinar mahallelerinde gece saatlerinde rüzgarin etkisi ile yanginin evlere siçramasindan korkuluyor.

Bu arada sabah saatlerinde Köycegiz ve çevre ilçelerde bölgeye insan ve hayvan nakliyesi için araç ile çesitli malzeme destegi istendi. Çok sayida vatandas araçlari ile bölgeye gitti ve tahliye olan mahallerdeki insanlar tasidi. Yine buralarda bulunan hayvanlar içinde yogun çaba harcandi. Bazi vatandaslar ise evlerini terk etmek istemedi. Ilçeye bagli Beyobasi Mahalle merkezine gün boyu yüzlerce insan su, buz, ayran ve ihtiyaç malzemelerini getirdi.

Köycegiz Belediye Baskani Kamil Ceylan, “Çayhisar Mahallesi, Kavacik Mahallesi, Pinar Mahallesi Ören Yeri, Zeytinalani Mahallesi Akyaka Mevkii, Tasdibi mahallelerinde yasayanlari tahliye ettik. Su anda yanan ev yok ancak alevlerin geldigi ve yanmak üzereyken müdahale ile kurtarilan yerlerimiz var. Çok büyük tehlike yasiyoruz” dedi.



“Yarin da uçaklar devam ederse yangini kontrol altina aliriz”

Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun bölgede incelemelerde bulundugunu belirten Ceylan, “Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu tüm alani gezdi, yarin sabah da 11 buçuk gibi tekrar burada toplanti yapacak. Insallah yarin da uçaklar devam ederse yangini kontrol altina aliriz” dedi.

Yanginin çok genis bir alanda devam ettigini belirten Köycegiz Belediye Baskani Ceylan, “Tahminime göre su ana kadar 2 bin hektarlik alanimiz zarar gördü. Yaylaköy, Yesilköy, Yangi, Zeytinalani, Pinar, Çayhisar gibi alanlarda büyük zararlarimiz var. Bu bölgelerin tüm ormanlari Köycegiz balinin ormanlari idi, buralar yandi. Yangin nedeniyle aricilik da büyük sekteye ugradi Tek tesellimiz can kaybimizin olmamasi. Ondan dolayi mutluyuz. Dumandan zehirlenen 2 sef var onlarin durumu iyi. Ayagi kirilan bir bayan oldu, 1 kisinin de üzerine agaç devrildi, onun durumu hakkinda henüz bilgi alamadim” dedi.



“Helikopter düstügü iddiasi asilsiz, yetkililerden açiklama gelmedikten sonra kimse itibar etmesin”

Helikopter düstügü yönünde bugün ortaya atilan iddialara da deginen Köycegiz Belediye Baskani Kamil Ceylan, “Öyle bir sey yok. Asilsiz haberler bunlar, yetkililerden açiklama gelmedikten sonra kimse itibar etmesin. Bugün sadece uçaklarimizdan birinde bir sorun yasandi. Su almak için göle indiginde 3-4 dakikalik bir sikinti yasadi ancak daha sonra yeniden havalandi” dedi.

Kaynak: İHA