Disisleri Bakani Çavusoglu, Antalya'daki Yanginlar Hakkinda Konustu Açiklamasi (1)

'Antalya'da bugüne kadar 19 noktada yangin basladi, 14 noktada kontrol altina alindi' 'Tüm imkanlarimizla, seferberlik halinde, is birligi ve uyum içinde yanginlarla mücadelemizi sürdürüyoruz' 'Bugünkü müdahaleyle Manavgat'taki kritik bölgelere yanginin siçramasi engellendi' 'Antalya'da 6 bin 524 personel, 8 uçak, 2 IHA, 30 helikopter, 456 arazöz, 426 is makinesi ve 172 itfaiye araci ile toplam 1841 araç müdahale ediyor'.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Antalya'da bugüne kadar 19 noktada yangin basladi, 14 noktada kontrol altina alindi." dedi.

Çavusoglu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Antalya'nin Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantinin ardindan açiklama yapti.

Yanginlarin kontrol altina alinmasi noktasinda havadan ve karadan çalismalarin devam ettigini belirten Çavusoglu, "Antalya'da bugüne kadar 19 noktada yangin basladi, 14 noktada kontrol altina alindi." bilgisini verdi.

Gece boyunca karadan, sabah saatlerinden itibaren de havadan yogun müdahale gerçeklestirildigini belirten Çavusoglu, "Tüm imkanlarimizla, seferberlik halinde, is birligi ve uyum içinde yanginlarla mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandi.

Tasagil-Demirciler bölgesinin bugün ekipleri çok zorladigini dile getiren Çavusoglu, "Tasagil bölgesinde asagida biraz daha kontrol altina alindi. Demirciler bölgesinde devam ediyor. Arkadaslarimiz, Manavgat'ta kritik bölgelere siçramasini bugün engelledi. Karadan çalismalar devam ediyor. Sabah erkenden havadan da çalismalar devam edecek." diye konustu.

Antalya'daki yanginlarda görev alan ekipler hakkinda bilgi veren Çavusoglu, "Antalya'da 6 bin 524 personel, 8 uçak, 2 IHA, 30 helikopter, 456 arazöz, 426 is makinesi ve 172 itfaiye araci ile toplam 1841 araç müdahale ediyor." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA