AKUT'tan Gönüllülerine Gerçegi Aratmayan Arama Ve Kurtarma Egitimi

AKUT Arama Kurtarma Dernegi tarafindan 5 ilden Kocaeli’ye gelen gönüllülere arama ve kurtarma egitimi verildi. Gerçegi aratmayan egitim sirasinda konusan AKUT Yönetim Kurulu Baskani Recep Salci, "Karadeniz Bölgesinde çok daha aktif sel oldugu için oradaki ekiplerimizin egitimleri çok daha ileri bir seviyededir" dedi.

AKUT'tan Gönüllülerine Gerçegi Aratmayan Arama Ve Kurtarma Egitimi
AKUT Arama Kurtarma Dernegi, Çanakkale, Bursa, Eskisehir, Istanbul ve Kocaeli’de bulunan gönüllülere yönelik Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde "Kentsel Arama Kurtarma Egitimi" düzenledi.

Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleskesinde bulunan enkaz alaninda, 75 kisinin katilimi ile gerçeklestirilen egitimde, olasi bir depremde kurtarma çalismalari sirasinda yapilmasi gereken çalismalar hakkinda gönüllüler bilgilendirildi. Uygulamali olarak gerçeklestirilen egitimde, enkaz altinda kalan bir yarali kurtarildi. Gerçegi aratmayan egitimde, gönüllüler enkaz alaninda teorik, teknik ve uygulamali olarak çalisma yapti. Egitimi yöneterek, katilimcilara önemli bilgiler aktaran AKUT Yönetim Kurulu Baskani Recep Salci, özellikle sel felaketlerine karsi Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren ekiplerin egitimlerini ileri seviyeye tasidiklarini söyledi.



"Egitim yelpazemizi genisletmeye basladik"

Olasi afetlerde arama kurtarma faaliyetlerine katilacak gönüllüler yetistirdiklerini ve egitimlerini sürdürdüklerini belirten Salci, “Küresel isinmayla birlikte sadece Türkiye’deki depremler degil, sel ve yanginlar da konusulmaya baslandi. Biz de dernek olarak egitim yelpazemizi genisletmeye basladik. Bugün gönüllülerimizin katildigi enkaz egitimlerini gerçeklestiriyoruz. Daha sonra sel ve orman yanginlari egitimlerimiz devam edecek. Olasi bir afet ve acil durumda da AKUT, bütün çalismalariyla gerek egitim, gerek donanim olarak müdahale için hazir bir sekilde çalismalarini sürdürmektedir" dedi.



"Olasi sel felaketleri için ekiplerimizi hazir tutuyoruz"

Sel ve yangin egitimlerini de arttirdiklarina dikkat çeken Salci, “Karadeniz Bölgesinde çok daha aktif sel oldugu için oradaki ekiplerimizin egitimleri çok daha ileri bir seviyededir. Bu bölgedeki egitimlerimizi Haziran ve Eylül aylarinda Karadeniz’de bulunan Firtina deresinde yapiyoruz. Mayis ayinda da Köprülü Kanyon’da temel egitimlerimizi yaparak olasi sel felaketleri için ekiplerimizi hazir tutuyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA