Safranbolu'da Safran Tohumlari Toprakla Bulustu

Safranbolu'da 2 bin 500 metrekare alanda safran ekimi gerçeklestirildi.

Yaziköy'de, Safranbolu Belediyesine ait seralarin oldugu bölgeye yakin alanda, boya, kozmetik, ilaç ve gida gibi birçok alanda kullanildigi için "mucize bitki" olarak adlandirilan safrani toprakla bulusturuldu.

Safran dikimi gerçeklestiren Belediye Baskani Elif Köse, gazetecilere, 2 bin 500 metrekare alanda safran ekimi yaptiklarini belirterek, "Safran, ilçemizin adini aldigi çok kiymetli bir bitki. Zaman içinde üretimi maalesef çok azalmis. Safranbolu'da son zamanlarda birkaç üreticimiz var. Ilçede safran üretiminin artirilmasi ve farkindalik olusturulup vatandaslarin safran üretimine yönelmesi için belediye olarak 2 bin 500 metrekare alanda üretim yapmaya basladik." diye konustu.

Köse, yaklasik 18 dekar arazi üzerinde seralarda çiçek ve sebze üretimine devam ettiklerini aktararak, "Buna safrani da eklemis olduk. Üretimde oldugumuz ve tarimla ilgilendigimiz için çok mutluyum. Tarimin ne kadar önemli oldugunu pandemi döneminde yasadik. Herkesi ekip biçmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA