YÜNTAS Ve AFBELSAN'da Toplu Sözlem Görüsmelerinde Anlasmaya Varildi

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek: 'En düsük maasi 3 bin 507 lira yaptik. Bayram ikramiyeleriyle bu rakam 3 bin 600 lira olacak. Medeni durumu ve çocuk sayisina bagli olarak maas ödemelerimizi 4 bin 100 liraya kadar yükselttik'

YÜNTAS ve AFBELSAN bünyesinde çalisan isçiler için Afyonkarahisar Belediyesi ile Hizmet-Is ve Öz Tasima-Is sendikalari arasinda süren toplu sözlesme görüsmeleri tamamlandi.

Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, fuar alaninda düzenlenen törende görüsmelerin olumlu bir sekilde neticelenmesinden memnuniyet duydugunu belirtti.

Sendikayla kirilmadan, restlesmeden çok güzel bir anlasma ortami sagladiklarini ifade eden Zeybek, "Baskanlarimiza çok tesekkür ediyorum. Yaptigimiz sözlesme neticesinde en düsük maasi 3 bin 507 lira yaptik. Bayram ikramiyeleriyle bu rakam 3 bin 600 lira olacak. Medeni durumu ve çocuk sayisina bagli olarak maas ödemelerimizi 4 bin 100 liraya kadar yükselttik. Hiçbir arkadasin geriye dönük alacagi kalmayacak. Bu ücretler için imkanlarimizi zorladik, hakkaniyete riayet ettik. Hepinize hayirli olsun."

Göreve geldigi ilk günlerde mesai ücretleriyle ilgili yaptigi açiklamanin farkli yorumlandigini hatirlatan Zeybek, "Belediye Baskani oldugumuz günden bu tarafa üzerimizdeki yükün farkindayiz. Sizler de bizler de Afyonkarahisar'in hizmetkariyiz. Sizleri kendimizden ayri görmüyoruz. Bizlerin gören gözü, tutan eli, yürüyen ayagimizsiniz." ifadelerini kullandi.

Hak-Is Genel Baskan Yardimcisi Hüseyin Öz de pandemi döneminde fedakarca çalisan tüm emekçilere tesekkür ederek Afyonkarahisar'da emekçiler adina güzel bir gün yasadiklarini belirtti. Iyi bir sözlesme yapabilmek için birkaç kriter ortaya koyduklarini dile getiren Öz, sunlari kaydetti:

"Birinci kriterimiz toplu is sözlesmesinden dogan alacaklarimizin zamaninda ödenmesidir. Ikincisi, bir toplu is sözlesmesinin is barisini tesis etmesidir. Üçüncüsü, imzaladigimiz sözlesmeyle is yerinde üyelerimizin is güvencesinin saglamasidir. Toplu is sözlesmesini basarili olarak degerlendirmek için bu kriterleri saglamaya çalisiyoruz ki Afyonkarahisar'da da bu basariyi yakaladik. Ülke olarak, belediyeler olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Belediyelerin imkanlarina baktigimiz zaman gelirlerde büyük bir düsüs oldugunu görüyoruz. Bütün bunlara ragmen, belediye yönetimimiz samimi olarak bu sözlesmeyi en iyi noktada bitirmek için büyük bir özveri gösterdi. Sözlesmenin masada, karsilikli anlayisla tamamlanmis olmasi nedeniyle belediye baskanimiza, belediye yönetim ekibine ve sirketimizin genel müdürüne sendikamiz adina tesekkür ediyor, sözlesmemizin hayirli olmasini temenni ediyorum."

Öz Tasima-Is Sendikasi Genel Baskani Mustafa Toruntay da görüsmeler sirasinda gösterdigi fedakarliktan dolayi Mehmet Zeybek'e tesekkür ederek "Elbette bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da sizin lehinize olacak uygulamalari yapacagindan eminiz. Sizin buradaki alacaklarinizla alakali kisa sürede olusan farklari da sosyal ve idari haklarla ilgili güzel bir çalisma sergileyecektir. Sözlesmenin hayirli olmasini temenni ediyorum." dedi.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek'in ev sahipliginde gerçeklesen imza törenine HAK-IS Genel Baskan Yardimcisi Hüseyin Öz, Öz Tasima-Is Sendikasi Genel Baskani Mustafa Toruntay, belediye baskan yardimcilari Süleyman Karakus, Murat Öner, YÜNTAS Yönetim Kurulu Baskani Selim Arici, YÜNTAS Genel Müdürü Arif Birsen ile çok sayida çalisan katildi.
Kaynak: AA