Bursa'da Hasadina Baslanan Ahududunun Fiyati Üreticisini Memnun Etti

Inegöl Ziraat Odasi Baskani Sezai Çelik: 'Geçen sene 12 lira civarinda olan Polka cinsi ahududunun kilogram fiyati bu yil 4045 liraya çikmis durumda'.

Bursa'nin Inegöl ilçesinde, Polka cinsi ahududunun hasadina baslandi.

Bursa Büyüksehir Belediyesinin destekleriyle ilçede bu yil ilk kez üretilen Polka cinsi, diger ahududu çesitlerine göre raf ömrü fazla oldugu için tercih ediliyor.

Ilçe kirsalindaki Bahçekaya Mahallesi'nde ürünü hasat eden çiftçileri ziyaret eden Inegöl Ziraat Odasi Baskani Sezai Çelik, Polka cinsi ahududunun fiyatinin beklentilerinin çok üzerinde oldugunu söyledi.

Bu sene özellikle yaban mersini, aronya, bögürtlen, ahududu gibi üzümsü meyvelerden çiftçilerin iyi para kazandigini belirten Çelik, söyle konustu:

"Geçen sene 12 lira civarinda olan Polka cinsi ahududunun kilogram fiyati bu yil 40-45 liraya çikmis durumda. Artik bazi ürünleri degistirme zamaninin geldigi kanaatindeyiz. Bölgemiz, özellikle Uludag ve etekleri üzümsü bitkilere çok yatkin. Bu anlamda çiftçilerimize, üzümsü bitkiler diye tabir ettigimiz ahududu, bögürtlen, yaban mersini, aronya gibi ürünlere geçmesini tavsiye ediyoruz."

Çelik, Inegöl'de yillik üretimi 600-700 ton olan ahududunun, çilekte oldugu gibi 20-30 bin tonlara çikmasini istediklerini sözlerine ekledi.

Üreticilerden Recep Ersoy ise Polka cinsini ilçede ilk üreten çiftçilerden oldugunu anlatti.

Fiyatlardan çok memnun olduklarini dile getiren Ersoy, "Dönüm basina 1,5 ton ürün bekliyorum. Çiftçilerimize de tavsiye ediyorum. Taleplere yetisemiyorum. Bu sene Oylat bölgesinde 50 dönüme yakin alanda Polka cinsi ahududu yetistirildi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas'a, vermis olduklari destekten dolayi tesekkür ediyorum." dedi.

Bahçekaya Muhtari Osman Nuri Bastürk de mahallenin en önemli geçim kaynaginin ahududu oldugunu belirtti.

Mahallenin bereketli topraklara sahip oldugunu ifade eden Bastürk, "Ahududu, aronya gibi ürünler para ediyor fakat köyde yok bu isi yapacak gençlerimiz yok. Gençlerimizin köye yönlendirilip degerli, güzel çalismalar yapilmasi lazim." degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA