Trabzonlu 30 Ressamin Eserleri, Yanginda Zarar Gören Ormanlar Için Satisa Sunulacak

Trabzonlu 30 ressamin eserleri, yanginda zarar gören ormanlarin yeniden yesertilmesine katki saglamak için satisa sunulacak.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, yaptigi yazili açiklamada, Akçaabat Belediyesi, Akçaabatlilar Vakfi, Akçaabat Uluslararasi Bilim, Kültür, Sanat Dernegi ve Paris Trabzonlular Dernegi is birliginde, "Orman Hayattir Sen de Bir Resim Al" adli resim sergisi açilacagini belirtti.

Trabzonlu 30 ressamin eserlerinin yer alacagi serginin, 27 Agustos Cuma günü Akçaabat Belediyesinin Hamam Çimeni Çarsisi'ndaki resim galerisinde açilacagini vurgulayan Ekim, sergiden elde edilecek gelirin, yanan ormanlarda yeni fidanlar dikilmek üzere bagislanacagini aktardi.

Ekim, ülke genelinde meydana gelen yangin ve sellerde hayatini kaybedenlere rahmet, yaralilara ise sifa diledi.

Bu tür dogal afetlerin tekrar yasanmamasi temennisinde bulunan Ekim, su degerlendirmede bulundu:

"Devletimiz tüm imkanlari ile hem sel hem de yangin bölgelerinde ilk anlardan itibaren kurtarma ve söndürme çalismalarini, tüm imkanlarini kullanarak, hatta çevre illerden ve dost ülkelerden destekle yürütmüs ve gerekeni yapmistir. Ülke genelinde, afet bölgelerine çesitli kampanyalar düzenlenerek yardimlar gönderilmistir. Akçaabat ilçesi olarak bizler de bir farkindalik olusturup yanan ormanlarimizin yerine yeniden fidan dikilmesi için bir kampanya baslattik."

Ekim, bu kapsamda "Orman Hayattir Sen de Bir Resim Al" projesini hayata geçireceklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Trabzonlu 30 ressamimizdan sergilenmek üzere birer resim yapmalarini istedik. Eserlerin bedelinin ise fidan olarak bagislanacagini söyledigimizde, ressamlarimiz ayri bir mutluluk yasadilar. Sergilenecek resimlerin bedeli, yanan ormanlarimizin yerine fidan olarak bagislanacaktir. Bu vesile ile sergimize tüm halkimizi davet ediyorum. Trabzonlu 30 ressamimiza da katkilarindan ötürü tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA