Pentagon Açiklamasi 'Geçtigimiz Hafta Afganistan'dan 2 Bin 500'Ü ABD Vatandasi Olmak Üzere 17 Bin Kisi Tahliye Edildi'

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon), geçtigimiz hafta Afganistan’dan 2 bin 500’ü ABD vatandasi olmak üzere 17 bin kisinin tahliye edildigini duyurdu.

Pentagon Açiklamasi 'Geçtigimiz Hafta Afganistan'dan 2 Bin 500'Ü ABD Vatandasi Olmak Üzere 17 Bin Kisi Tahliye Edildi'


Afganistan’da Taliban’in kontrolü ele geçirmesinin ardindan baskent Kabil’den tahliyeler devam ederken, ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ve ABD’li Tümgeneral William Taylor Afganistan’daki son gelismelere iliskin ortak basin toplantisi düzenledi.

Taylor, ABD ordusunun Afganistan’dan tahliyeleri hizlandirdigini ve 14 Agustos’tan bu yana 2 bin 500’ü ABD vatandasi olmak üzere 17 bin kisinin tahliye edildigini duyurdu. Taylor, son 24 saat içinde de Kabil Havaalani’ndan 3 bin 800 kisinin tahliye edildigini bildirdi.

“Zaman ve mekana karsi savasiyoruz”

Pentagon Sözcüsü Kirby ise Afganistan’da kalan kaç ABD vatandasi oldugu konusunda net bilgiye sahip olmadiklarini belirterek, “Zaman ve mekana karsi savasiyoruz. Su anda içinde bulundugumuz yaris bu ve bunu mümkün oldugunca hizli ve güvenli bir sekilde yapmaya çalisiyoruz” dedi.



Kabil’deki güvenlik durumunu “dinamik” olarak nitelendiren Kirby, ABD’nin amacinin, “mümkün oldugunca çok kisiyi olabildigince hizli bir sekilde Afganistan’dan tahliye etmek” oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA