Kocasinan Belediyesinin Yol Çalismalari

Kocasinan Belediyesi, 2021 yilinin ilk 7 ayinda kirsal mahallelerde toplam 34 bin 500 kilometre stabilize yol, 36 bin 900 metrekare sifirdan araç ve yaya yolu ile 3 bin 600 metrekare kilit parke çalismasi gerçeklestirdi.

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, yaptigi yazili açiklamada, ilçe olarak 156 bin hektar alan üzerinde yaklasik 410 bin nüfusla, sehir merkezinin en büyük yüzölçüme sahip ilçesi olduklarini belirtti.

Ilçeye daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmek için yogun sekilde çalistiklarini anlatan Çolakbayrakdar, sunlari kaydetti:

"Yeni Kocasinan'i hizli bir sekilde olusturuyoruz. Bu kapsamda kirsal mahallelerde 2021 yilinin ilk 7 ayinda toplam 34 bin 500 kilometre stabilize yol, 36 bin 900 metrekare sifirdan araç ve yaya yolu ile 3 bin 600 metrekare kilit parke çalismasi yapildi. Yolun alt yapisiyla birlikte asfalt serimi gerçeklestirildi. Yol ve derelerde su geçisini saglamak amaciyla muhtelif mahallelerde koruge boru dösendi. Sulama sistemiyle mahallelerimizdeki topraklarin verimi daha da artti ve daha da güzellikler elde edildi. Farkli mahallelerde 400 metreküp istinat duvari yaptik. 6 adet kamusal binanin tadilatinin yani sira okullar, saglik ocaklari gibi kamu binalarinin bakim, onarim ve mezarliklarin temizlik islerini gerçeklestirdik. Cami ve okul gibi ihtiyaç duyulan yerlerde istinat duvarlari ve çevre düzenlemeleri yapiyoruz. Birçok mahallemize taziye evi kazandirdik."

Kaynak: AA