Babaçay Köyünde 9 Kisilik Aile Çatida Bacaya Tutunarak Selden Kurtuldu

Selzede Songül Sahin: 'Tomruklarla kocaman taslar binalari yikmaya basladi, sira sira yikildi. O firtinada çatilarda beklemek çok zordu. Egimli oldugu için oturamadik. Sadece bacaya dayanarak tutunduk' 'Allah devletimizden razi olsun, bizlere çok destek oldu'

MUSTAFA ÇAVUS - Sinop'un Ayancik ilçesinde selin en çok can ve mal kaybina neden oldugu Babaçay köyünde 9 kisilik aile uzun süre çatida bacaya tutunarak hayatta kalmayi basardi.

Ilçede 11 Agustos'ta siddetli yagislarin ardindan gelen sel, can kayiplarinin yani sira büyük çapta hasara yol açti.

Sel felaketinde bulunduklari yerlerde mahsur kalan birçok kisi helikopterlerle kurtarildi.

Istanbul’dan anne ve babasini ziyarete gelen Songül Sahin, 9 kisilik ailesiyle yükselen sel sularindan, çiktiklari çatida bacaya tutunarak kurtuldu.

Sahin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, esi, iki çocugu, anne, babasi ve 3 akrabasiyla siddetli firtinada çatiya çiktiklarini, kayganlasan çatida çok zor anlar yasadiklarini anlatti.

Uzun süre çatida kurtarilmayi bekledikleri belirten Sahin, "Sel gelince çatilara çiktik ve orada aç susuz yasam mücadelesi verdik. Bir günden fazla çatida bekledik. Gece saat 11.00'de askeri helikopter bizi aldi. Bes yasindaki kizim çok korktu. Allah devletimizden razi olsun, bizlere çok destek oldu." dedi.

Sular yükseldikçe korkularinin arttigini ifade eden Sahin, sunlari dile getirdi:

"Tomruklarla kocaman taslar binalari yikmaya basladi. Sira sira yikildi. Hava kuvvetleri helikopterleri bizleri çikardi. Inanilmaz firtina vardi. O firtinada çatilarda beklemek çok zordu. Egimli oldugu için oturamadik. Sadece bacaya dayanarak tutunduk. Çok korkulu anlardi. Rabbim kimseye yasatmasin. Çatida beklemek güvenliydi ama binalar yikilinca güvenimiz azaldi. Bizim evin yikilmasina 3-4 ev kalmisti. Dokuz kisi sira bize gelecek saniyorduk. Tomruklar, koca koca taslar yikti binalari, yoksa sel yikmadi."
Kaynak: AA