Sinop'ta Helikopterlerle Tahliye Edilen Vatandaslar Yasadiklarini Anlatti

Tahliye edilen köylülerden Hüseyin Kaya: 'Gece görüs yoktu. Sabahi bekledik. Allaha çok sükür erkenden geldiler. Bizi de kurtardilar' Fikret Ün: 'Biraktik her seyi kaçtik. Bir tek kendimizi kurtarabildik. Allah devletimize zeval vermesin'

Sinop'un Ayancik ilçesine bagli Babaçay köyünde selde mahsur kalan vatandaslarin tahliyesi sürüyor.

Ilçe merkezine 11 kilometre uzaklikta bulunan ve selde en çok etkilenen noktalardan biri olan Babaçay köyünde mahsur kalan vatandaslar, helikopterlerle tahliye ediliyor.

Tahliye edilen vatandaslar Ayancik Devlet Hastanesi bahçesine getiriliyor ve buradan güvenli bölgelere aliniyor.

Tahliye edilen vatandaslardan Fikret Ün, AA muhabirine, köyde besicilikle ugrastigini, esinin market islettigini, selde her seylerini kaybettiklerini söyledi.

Kurtarilmak için günün aydinlanmasini beklediklerini ifade eden Ün, "Hiçbir sey anlayamadik. Birdenbire bastirdi sel, her seyi aldi götürdü. Ne malimiz kaldi, ne mülkümüz. Hiçbir seyimiz kalmadi. Hiçbir sey yapamadik. Geceyi orada geçirdik, rampalara kaçtik. Biraktik her seyi kaçtik. Bir tek kendimizi kurtarabildik. Gece bir buçukta çiktik disari, o saatten beri disaridayiz. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

Fikret Ün'ün esi Nurten Ün ise, "Ahirlarimiz gitti, hayvanlarimiz gitti. Helikopter aldi bizi, geceyi disarida geçirdik. Halen daha alinamayanlar var. Onlari bekliyoruz su anda." diye konustu.

Hüseyin Kaya da sans eseri hayatta kaldiklarini ifade ederek, sunlari dile getirdi:

"Birden çay yükseldi. Evleri, insanlari alip getirdi. Biz de sans eseri hayatta kaldik. Helikopterler gece çalisamadigi için günün ilk isiklariyla çalismalar basladi. Gece görüs yoktu. Sabahi bekledik. Allaha çok sükür erkenden geldiler. Bizi de kurtardilar."

Tahliye edilenlerden saglik sorunlari olanlar kara ambulanslari ile Sinop Atatürk Devlet Hastanesine sevk ediliyor. Yakinlarinin yaninda barinma imkani olmayan vatandaslar ise Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlara yerlestiriliyor.

Kaynak: AA