Manisa'nin Halilariyla Ünlü Demirci Ilçesinden, Orman Yangini Magdurlarina Hali Gönderildi

Yün hali üretiminde önemli merkezlerden Manisa'nin Demirci ilçesinden, Antalya'daki orman yanginlarinda magdur olan vatandaslara hali gönderildi.

Demirci Belediyesi öncülügünde baslatilan kampanyada, ilçedeki el halisi ve cami halisi üreten firmalardan toplanan yaklasik bin metrekareye denk gelen halilar, belediyeye ait 2 kamyonete yüklenerek, yangin bölgesine dogru yola çikti.

Yangin koordinasyon merkezine giden yardim kamyonetlerinde, halilarin yani sira bebek bakim malzemeleri, temel gida maddeleri ve kiyafetler de yer aldi.

- "Milletimiz devletimizin arkasinda"

Demirci Belediye Baskani Selami Selçuk, yaptigi açiklamada, Antalya ve Mugla'daki yanginlari herkes gibi büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini belirterek, sunlari söyledi:

"Demirci, halici bir kent. Yanmayan yün halilari ile meshur. Biz Demirci halilarindan göndererek oradaki vatandaslarimizin bir ihtiyacini karsilamak istedik. Bunu Demircili sanayicilerimize duyurdugumuzda hepsi de sahiplendiler. Biz bugün 2 kamyonet haliyi bölgeye gönderiyoruz. Bunun devami da gelecek. Millet olmanin bir geregi zor zamanda birbirine sahip çikmak. Devletimiz güçlü. Milletimiz de devletimizin arkasinda."

Kaynak: AA