Memleket Partisi Denizli Il Baskani Yilmaz Içen Istifa Etti

Memleket Partisi Denizli Il Baskani Yilmaz Içen, 8 yönetim kurulu üyesi ile partisinden istifa ettigini açikladi.

Içen, yaptigi açiklamada, genel merkezle yönetimsel ayriliklarindan dolayi görevlerini biraktiklarini belirtti. Genel merkezin bu tavriyla görevlerini yürütmelerinin mümkün olmadigini aktaran Içen, söyle devam etti:

"Genel baskanimizin Acipayam programindan benim maalesef haberim yoktu. O zaman zaten ipler kopmaya basladi. Acipayam'daki program bizim burada daha görkemli yapacagimiz açilisi gölgeledi. Bir ilçe divan baskani genel sekreter yardimcisini arayip oradan divan baskani istiyorsa, bundan il baskaninin haberi olmuyorsa burada il baskanligi yapamazsiniz. Biz yönetmeyi biliriz, hiyerarsiyi biliriz. Belki genel merkezdeki arkadaslarimiz Denizli'de farkli bir yapi olusturmaya çalisiyor olabilirler, kendi siyasi iddialari için bir adim atmis olabilirler ama bu partide bir paralel yapi olusturdu. Biz böyle yola çikmadik."

Bazi sikintilari Genel Baskanlari ile paylasmak istedigini ancak kendisine ulasamadigini ifade eden Içen, "Benim Genel Baskanim bana dönmüyor. Simdi bir il baskanini siz buraya tayin ettiyseniz ve bu kisi sizden yardim istiyorsa genel baskan dönmek zorundadir. Eger dönmüyorsa babam da olsa o insanla yol yürümem. Tabii bu istifamin içinde birçok sebep var. Ama bunlar baslica sebepler." degerlendirmesini yapti.

Yilmaz Içen, Cumhur Ittifaki ya da Millet Ittifaki'yla birlikte hareket edilmesine karsi oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Mesela geçenlerde Merkezefendi Belediyesinde bütçe geçti, ret karari verildi. Siz Cumhur Ittifaki ile hareket etme yerine 'arkadas zaten bu insanlarin bütçesi kalmadi, toplum yoksullasti deme gibi bir lüksünüz olmali. Bunu savunacaksiniz elbette sizi biz meclis üyesi gönderiyorsak. Ama sizin Cumhur Ittifaki ile birlikte hareket etmeniz çok büyük yanlistir. Biz bunu dillendirdik ama onlarin ne yaptigini ben anlamadim. Ben hayatim boyunca bu kadar kötü bir yöneticilik yapmadim. Yönetemedim."

Kaynak: AA