Amasya Valisi Masatli, Merzifon'da Incelemelerde Bulundu

Amasya Valisi Mustafa Masatli, Merzifon ilçesinde incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Caddesi'nde esnafi ziyaret eden, vatandaslarla çay içen Masatli, salginla mücadelede asilamanin önemine deginerek, sirasi gelenlerin asi yaptirmasi gerektigini söyledi.

Salgin sürecinin devam ettigini vurgulayan Masatli, "Bu hastaligi yenebilmenin tek yolu asilanarak toplumsal bagisiklik olusturmaktir. Asilarini yaptiranlar yüksek oranda bagisiklik kazanmakta ya da hastaligi hafif semptomlarla atlatmaktadir. Buradan halkimiza, özellikle de gençlerimize seslenerek, toplum sagligi için asilarini yaptirmalarini rica ediyoruz. Maske, temizlik ve mesafe basta olmak üzere tedbirlere uymaya devam edelim." diye konustu.

Masatli, daha sonra 2011 yilinda Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'li teröristlerce düzenlenen saldirida sehit olan Piyade Kidemli Çavus Ilker Atan'in annesi Sati ve babasi Dursun Atan'i evlerinde ziyaret etti.

Vatan ugruna can veren bütün sehitlerin daima gönüllerde yasayacagini dile getiren Masatli, Türk milletinin sehit ve gazilere minnet duydugunu kaydetti.

Masatli, esini kaybeden ve iki çocugu ile birlikte Merzifon'da yasayan Sevgi Avci'yi da ziyaret ederek, ihtiyaçlarinin giderilmesi için ilgili yetkililere talimat verdi.

Masatli'ya incelemelerinde Merzifon Kaymakami Gürkan Demirkale, Ilçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk ve diger yetkililer eslik etti.

Kaynak: AA