Edirne, Kirklareli Ve Tekirdag'da 2 Milyon 225 Bin 324 Doz Kovid-19 Asisi Uygulandi

Türkiye'de hedef nüfusa oranla en çok Kovid-19 asisi yapilan iller arasinda ilk 10'da yer alan Edirne, Kirklareli ve Tekirdag'da toplam 2 milyon 225 bin 324 doz asi uygulandi.



Trakya'da saglik kuruluslarina giden vatandaslar, birinci, ikinci ve üçüncü doz asilarini oluyor.

Asilama çalismalarinin baslamasindan bugüne kadar Kirklareli'nde 475 bin 510, Edirne'de 561 bin 99 ve Tekirdag'da ise 1 milyon 188 bin 715 olmak üzere toplam 2 milyon 225 bin 324 doz asi yapildi.

Saglik Bakanligi verilerine göre, en az bir doz asi olmus 18 yas üstü nüfusa göre, asilama orani Edirne ve Kirklareli'nde yüzde 81,2, Tekirdag'da yüzde 76,8'e ulasti.

Hedef nüfusa oranla en çok asi yapilan iller arasinda Kirklareli 3, Edirne 4, Tekirdag 9'uncu sirada yer aldi.

- "Vatandaslarimizin bizlere daha rahat ulasmasini sagladik"

Kirklareli Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit, AA muhabirine yaptigi açiklamada, asilama çalismalarinin basarili sekilde devam ettigini söyledi.

Saglik kuruluslarinin yani sira mobil asi ekiplerinin sahada çalisma yürüttügünü ifade eden Cerit, randevu alan vatandaslarin kisa sürede sira beklemeden asilarini olabildigini belirtti.

Ekiplerin özverili sekilde gece gündüz asilamayi sürdürdügünü anlatan Cerit, "Birinci doz asida Türkiye üçüncülügümüzü uzun süredir koruyoruz. Özellikle saglik personelimiz, Kirklareli halki, Saglik Bakanligimizin öncülügünde ekiplerimiz sahada inanilmaz çalisiyor." dedi.

Yüksek asilanma oraninin vaka sayilarina da yansidigini dile getiren Cerit, sunlari kaydetti:

"Iki doz asidan 14 gün sonra tam asili oluyoruz. Bu oranda yüzde 62'lerdeyiz. Bir doz asida da yüzde 81'lerdeyiz. Biz yüzde 62 oranini da yeterli görmüyoruz. Özellikle ikinci doz asisini yaptirmayan yaklasik 20 bin vatandasimiz var. Onlari ikinci doz asilarini yapmaya çagiriyoruz. Ilk dozda kolda agri, tutukluk, vücutta biraz kirginlik olabilir. Bu yan etkileri görünce ikinci doz asiyi yaptirmaktan imtina ediyorlar. Onlara diyoruz ki 'Haydi asiya.' Çünkü korona olmaktansa asi olmak daha iyidir. Biz asiya inaniyoruz. Bu pandemi asiyla bitecek. 17-24 yas birimindeki gençlere de ayrica çagrida bulunmak istiyorum, lütfen asilarinizi gelip yaptirin."

Kaynak: AA