Cezayir'de 31 Noktada Orman Yangini Çikti Açiklamasi 4 Ölü, 3 Yarali

Cezayir genelinde 14 ayri eyalette 31 farkli noktada meydana gelen orman yanginlarinda 4 kisinin hayatini kaybettigi, 3 kisinin yaralandigi açiklandi.

Cezayir'de 31 Noktada Orman Yangini Çikti Açiklamasi 4 Ölü, 3 Yarali
Cezayir genelinde 14 ayri eyalette 31 farkli noktada orman yangini meydana geldi. Sivil koruma kaynaklarina göre, Tizi Ouzou ve Setif eyaletlerinde Pazartesi aksami çikan orman yanginlarinda 4 kisi hayatini kaybetti, 3 kisi yaralandi. Yanginlara havadan ve karadan müdahale edildigi belirtilirken, Tizi Ouzou eyaletinin yanginlardan en çok etkilenen bölge oldugu bildirildi.

Bazi noktalarda alevlerin yerlesimlere yaklasmasi nedeniyle halkin güvenli bölgelere tahliye edildigi ögrenildi. Yanginlarin çikis nedeni ise henüz bilinmiyor.

Tunus’ta büyük orman yangini

Tunus’un kuzeyindeki Bizerte kentinde bulunan Nador Ormani’nda büyük bir yangin çikti. Bizerte Sivil Koruma Müdürü Kamal el-Melliti yaptigi açiklamada, yanginin yerlesim bölgelerine uzak sayilmayacak bir noktada siddetli firtinanin hemen ardindan yerel saatle 22.00’de çiktigini söyledi.

Alevlerin genis bir agaçlik alani ve bitkileri yok ettigini ifade eden Melliti, olay yerine çok sayida itfaiye aracinin gönderildigini aktardi. El Meliti, Nador Ormani’ndaki yanginla mücadele operasyonlarinin cografi konumu nedeniyle çifte çaba gerektirdigini belirterek, yangini kontrol altina alma çabalarinin saatlerce sürebilecegini kaydetti.

Kaynak: İHA