Van Büyüksehir Belediyesinden Antalya'daki Yangin Söndürme Çalismalarina Destek

Van Büyüksehir Belediyesi, Antalya’da devam eden orman yanginlarini söndürme çalismalarina destek için araç ve personel gönderdi.

Van Büyüksehir Belediyesinden Antalya'daki Yangin Söndürme Çalismalarina Destek
Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatiyla Antalya’da süren orman yanginlarini söndürme çalismalarina destek için görevlendirilen 4 araç ve 15 personel yola çikti. Itfaiye Daire Baskanligina bagli 3 itfaiye araci ve 13 personel, Van Su ve Kanalizasyon Idaresi (VASKI) Genel Müdürlügüne bagli 1 su tankeri ve 2 personelden olusan 4 araç ve 15 kisilik ekip, Antalya’da yapilacak görevlendirmenin ardindan belirlenen noktalarda yangin söndürme çalismalarina katilacak.

Aksam saatlerinde Tusba ilçesinde bulunan Itfaiye Daire Baskanligi Kampüsünde çikis yapan itfaiye ve VASKI personelleri, arkadaslariyla tek tek vedalasti. Yangin bölgesinde görev alacak olan arkadaslarinin arkasindan itfaiye hortumuyla su döken meslektaslari, kazasiz bir sekilde gidip dönmeleri için dua etti.

Akdeniz Bölgesi’nde etkili olan orman yanginlarinin söndürülmesi için 7/24 göreve hazir olduklarini belirten Van Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Abdülillah Arvas, “Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekilimizin talimatlari dogrultusunda 4 araç ve 15 personelle bugün kentten çikis yapacagiz. Oradaki meslektaslarimiza ve vatandaslarimiza yardimci olmak için gidiyoruz. Genel anlamda tecrübeli personelimizi belirledik. Insallah faydali olacagiz. Simdiden göreve giden personelimize tesekkür ediyorum. Yollari açik olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA