Vali Bilmez, Selin Etkili Oldugu Esenyamaç Mahallesi'nde

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, etkili olan saganak sonrasi sel yasanan Baskale ilçesinin Esenyamaç Mahallesi’ni ziyaret etti.

Vali Bilmez, Selin Etkili Oldugu Esenyamaç Mahallesi'nde
Baskale ilçesinde dün etkili olan yagislar bu kez Esenyamaç Mahallesi’nde hasara yol açti. Vali Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Baskale Kaymakami Asim Solak, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ile birlikte selin etkili oldugu Esenyamaç Mahallesi’ne gitti. Selin hasara yol açtigi bölgede inceleme yapan Vali Bilmez, “Iki gündür ilçede farkli yerlerde etkili olan ve hasara yol açan bir sel var. Incelemeler yaptik. Meteoroloji yagislarin birkaç gün daha etkili olacagini bize bildirdi, biz de mahallelilerimizi uyardik. Özellikle dere yataklarindan uzak duralim diye. Esenyamaç Mahallemizde ciddi bir sel meydana geldi. Evlere zarar verdigini ögrenir ögrenmez, birçok kurumumuzdan araçlar bölgeye sevk edildi. Çevre ve Sehircilik ile AFAD müdürlügü ekipleri inceleme yapti. Bazi evlerin kullanilmayacak halde, bazilarinin da hasarli oldugunu tespit etti. Çevre ve Sehircilik, AFAD ile Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri detayli bir hasar tespiti yapacak. Bu mahallenin acisi bizim acimizdir. Baskale’de selin yaralarini en kisa sürede saracagiz. Evi zarar görenler için barinma yeri ayarlandi. Bakanliklarimiz da ne gerekiyorsa yapilacagini söyledi.

Bizde bütün ekiplerimizle buradayiz. Bir vatandasimiz sele kapilmis. Ilk müdahaleyi muhtarimiz yapmis. Hastanede su anda ve saglik durumu iyi. Yagislar sürecek dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hayvanlarimizi dere yataklarinda otlatmayalim” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar da, selin olmasindan hemen sonra bütün ekiplerin bölgeye geldigini ve gereginin yapilacagini ifade etti.

Muhtar Ayhan Korkmaz ise Kaymakam Asim Solak’in kendilerini sel konusunda uyardigini ve bu uyarilar dogrultusunda muhtar olarak camiden de anons yapip vatandaslari bilgilendirdigini belirterek, “Böylece büyük bir facia önlenmis oldu. Selden hemen sonra devletimiz tüm imkanlariyla burada oldu. Ekipler çalismalara basladi.

Allah devletimize zeval vermesin. Biz birlikte güçlüyüz” dedi.

Kaynak: İHA