Oto Pazarinda Araba Çok Alici Yok

Eskisehir’de kurulan ikinci el oto pazarinda satici çok iken satislarda durgunluk yasaniyor.

Oto Pazarinda Araba Çok Alici Yok
Odunpazari’nda bulunan açik oto pazarina araçlarini satisa getiren vatandaslar, gerek pahalilik gerekse pandemi nedeniyle piyasada belirgin bir durgunluk yasandigini dile getirdiler. Sabah 11’de ikinci el oto pazarina arabasini getiren Ferit Senkan, arabalari soranlarin oldugunu fakat alici çikmadigini belirtti.

Fiyatlarin pahali olmasindan dolayi durgunluk oldugunu söyleyen Senkan, “Araç fiyatlarini pahali bulduklari için piyasa biraz durgun. 90 model eski arabalara bile 35 bin lira fiyat çekiyorlar. Sabah 11’den beri buradayim sadece bir tane aracin satildigini gördüm. Soran oluyor ama alan yok. Sabah oto pazarinda daha çok araba vardi ama su an biraz azaldi. Burada su an en fazla 60 tane araç vardir” diye konustu.



“Fiyatlar bu kadar yüksek olmasa daha çok araba satilir”

Sabah erken saatlerde arabasini satmak için ikinci el oto pazarina gelen Gürcan Akin ise, Kurban Bayrami öncesine göre yogunlugun azaldigini dile getirdi. Fiyatlarin düsmesi sonrasinda fazla arabanin satilabilecegini söyleyen Akin su sekilde konustu:

“Sabahtan beri buradayiz. Birkaç tane arabanin satildigini gördüm. Kurban Bayrami öncesi baya bir yogundu. Ailesiyle tatile gitmek isteyen vatandaslar ikinci el arabalara baya bir talep gösterdi. Simdi ise o yogunluk azaldi. Fiyatlar bu kadar yüksek olmasa daha çok araba satilir. Benim arabama da müsteri çikti ama fiyat konusunda anlasamadik.”
Kaynak: İHA