Kahramanmaras'ta Geri Dönüsüm Tesisinde Çikan Yangin Kontrol Altina Alindi

Kahramanmaras'ta bir geri dönüsüm tesisinde çikan yangin, kontrol altina alindi.

Merkez Onikisubat ilçesi Sazibey Mahallesi'nde bulunan geri dönüsüm tesisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti.

Bölgedeki rüzgar nedeniyle yayilan ve yandaki tekstil fabrikasina da siçrayan yangina, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yani sira Orman Bölge Müdürlügü arazözleri, Emniyet Müdürlügünün toplumsal olaylara müdahale araçlari (TOMA) ve is makineleriyle müdahale edildi.

Yangin alani çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldi, giris ve çikislar sinirlandirildi.

Il Emniyet Müdürü Salim Cebeloglu, olay yerinde ekipleri koordine etti.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör de yangin yerine gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldi.

Güngör daha sonra gazetecilere yaptigi açiklamada, geri dönüsüm ile tekstil fabrikasindaki yanginin çikis sebebinin bilinmedigini ve yangina müdahalenin sürdügünü söyledi.

Yangina aninda müdahale edildigini ve Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi itfaiyesine bagli 20 araç ile 60 personelin çalistigini belirten Güngör, "Diger kurumlardan da bizlere hem personel, hem de is makineleriyle destek saglandi. Yangin kontrol altina alinmak üzere, arkadaslarimiz daha fazla yayilmamasi için yogun bir sekilde çalisiyorlar. En büyük tesellimiz can kaybinin olmamasidir. Malin telafisi olur ama canin olmaz." dedi.

Ekiplerin 4 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alinan yangini sogutma çalismalari sürüyor.

Kaynak: AA