Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde Baskan Akay Güven Tazeledi

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin yapilan 68. Olagan Genel Kurulu’nda kesin olmayan sonuçlara göre 9 bin 83 oy alan Hüseyin Akay yeniden baskanliga seçildi. Güven tazeleyen Baskan Akay; “Yeni katilan arkadaslarimizla beraber hepimiz çiftçimizin hizmetkariyiz, hizmet etmeye devam edecegiz. Kayseri Seker’i daha ileriye tasiyacagiz” dedi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nde Baskan Akay Güven Tazeledi
Kadir Has Stadyumu’nda yapilan kongrede oy sayiminin tamamlanmasinin ardindan mevcut baskan Hüseyin Akay, kesin olmayan sonuçlarla birlikte 9 bin 83 oy alarak yeniden baskan seçildi. Sonuçlarin gelmesinin ardindan çiftçilere seslenen Baskan Akay; kongre esnasinda bazi tatsizliklarin yasandigini ve Kayseri Seker çiftçisine yakismadigini aktararak; “Kayseri Seker 10 yillik süre içerisinde gerçekten Türkiye’ye örnek olacak güzellikte genel kurullar yapti. Herhangi bir tartisma, olay olmadan genel kurullar icra ettik. Ama bu günkü genel kurulda maalesef özellikle gerginlik çikartmak isteyenler ortami bozmaya çalistilar, insanlarin siniriyla oynamaya çalistilar ve bazi ufak tefek gerginlikler oldugunu duydum. Keske olmasaydi, tasvip etmiyorum. Bu tür kuruluslarda demokratik ortamlarda muhalefetin olmasi en dogal istir. Ama, muhalefette de bir ahlak olmasi lazim, bir edep olmasi lazim, bir seviye olmasi lazim. Muhalefet demek sadece iftira atmak, yalan ve dolanla algi olusturmaya çalismak demek degil. Nerede FETÖ’cü varsa Allah belasini versin, nerede FETÖ’cü olmayana ‘FETÖCÜ’ diyenin de Allah belasini versin. Bugünkü yasananlar gerçekten Kayseri Seker’in çiftçisine hiçbir sekilde yakismiyor” dedi.



“Ayrim yapmayacagiz”

Önümüzdeki 4 yillik süre içerisinde ayrim yapmayacaklarini ve bütün çiftçilerin kendilerinin bir parçasi oldugunun altini çizen Akay; “Karsi taraf da asagi yukari 5 bine yaklasan bir oy almis görünüyor. 2017 yilinda da söylemistik, ‘Bunlar bizim çiftçilerimiz, bir parçamiz, hiçbir zaman yok sayamayiz’ demistim. 4 sene sonra yine ayni seyi söylüyorum. Bize karsi verilen oylar da degerlidir, bizim çiftçilerimizdir. 4 yillik süre içerisinde eksikliklerimizi giderecek, bütün çiftçilerimizi kucaklayacak sekilde icraatlarimizi yapacagiz. Ayrim yapmayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Burasi yem edilecek bir yer degil artik”

Kayseri Seker’in Türk çiftçisinin degerli bir kurumu oldugunu da sözlerine ekleyen Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Akay, Kayseri Seker’i daha ileriye tasimak için çalisacaklarinin da altini çizdi. Akay; “Kayseri Seker hem Kayseri’nin, hem Orta Anadolu’nun, hem seker sektörünün, hem Türk tariminin, çiftçisinin çok degerli bir kurumu. Onun için bu kuruma herkes sahip çikma mecburiyetinde. Burasi kimsenin mali degil, çiftçinin mali. Biz buranin emanetçisiyiz. Bugün bizi seçtiniz, 4 sene layikiyla bu isi yapacagiz Allah’in izniyle. Ama bu sadece bizim degil bu sehirde yasayan herkesin böyle bir görevi var. Burasi ona buna yem edilecek, gelip de çökülecek yer degil artik. Kayseri Seker kurumsal, seffaf, denetlenebilir bir sirket. Sadece ulusal degil, uluslararasi bir sirket. Bu yolda ilerleyecek. Destek verdiniz, yeniden seçtiniz. Yeni katilan arkadaslarimizla beraber hepimiz çiftçimizin hizmetkariyiz, hizmet etmeye devam edecegiz. Kayseri Seker’i daha ileriye tasiyacagiz” diyerek sözlerini noktaladi.
Kaynak: İHA