Balaban Kardeslerin Mezuniyet Heyecani

Kirkpinar Yagli Güresleri’nin sevilen simalarindan, 652. ve 655. Kirkpinar Yagli Güresleri Baspehlivani Ismail Balaban ve ikiz kardesi Turan Balaban, Trakya Üniversitesi’nde sürdürdükleri yüksek lisans egitimlerini tamamlayarak mezuniyet coskusu yasadilar.

Balaban Kardeslerin Mezuniyet Heyecani
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans programini basari ile tamamlayan Balaban kardesler diplomalarini, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ile Rektör Yardimcisi ve Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Türkyilmaz ile Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer’den aldi.

Baspehlivanlik kontenjanindan Trakya Üniversitesinin ilk ögrencileri olan ve egitimlerini tamamlayarak diplomalarini almaya hak kazanan Balaban kardesler, egitimlerini doktora düzeyinde de devam ettirmek istediklerini dile getirerek kendilerine ve ata sporu yagli gürese hayatini adayan sporculara verdikleri desteklerden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve sahsinda bütün Trakya Üniversitesi çalisanlarina tesekkür etti. Adi Kirkpinar olan bir okuldan mezun olmanin ayri bir mutluluk vesilesi oldugunu sözlerine ekleyen kardesler, akademide yer almak istediklerini ifade ederek bu sporu bilimsel yöntem ve metotlarla da ileriye tasimak istediklerini dile getirdi.

Güresin felsefesi olan bir spor oldugunu belirten Rektör Yardimcisi ve Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Ismail ve Turan Balaban’a egitimlerini devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Türkiye’de ilk defa Trakya Üniversitesi tarafindan pehlivanlara saglanan akademik egitim imkaninin ilk meyvelerinin Ismail ve Turan Balaban olduguna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu “Kendilerinin Kirkpinar haftasinda mezun olmalarinin hos bir tevafuk oldugu inancindayim. Balaban kardesler hem çayirdan hem de artik akademiden yetismis bireyler olarak 660 yillik bir gelenegin temsilcisi olarak bu mirasi gelecege tasiyacaklar. Kendilerinin doktoraya da Trakya Üniversitesi çatisi altinda devam etmelerini temenni ederim” dedi.

Konusmalarin ardindan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, sampiyon sporculara diplomalarini takdim ederek onlarin mezuniyet heyecanini paylasti.

Törende, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Levent Dogan, 2003 Kirkpinar baspehlivani, olimpiyat ikincisi ve Avrupa sampiyonu Kenan Simsek ile gönüllü spor elçisi Yavuz Sönmez yer aldi.
Kaynak: İHA