Yatirimcilarin Gözdesi Mardin'de Bin 500 Kisinin Istihdam Edilecegi Yatirimin Temeli Atildi

Mardin Organize Sanayi Bölgesinde bin 500 kisiye istihdam saglayacak olan çagri merkezinin temeli düzenlenen törenle atildi.

Yatirimcilarin Gözdesi Mardin'de Bin 500 Kisinin Istihdam Edilecegi Yatirimin Temeli Atildi
Devletin sundugu tesvik paketlerinin yani sira saglanan huzur ve güven ortamiyla yerli ve yabanci yatirimcilarin gözdesi haline dönüsen Mardin’de yatirimlar hizla devam ediyor. Bu kapsamda bin 500 kisinin istihdam edilecegi ve 8 bin metrekarelik bir alanin tahsis edildigi çagri merkezi temeline ilk harç törenle döküldü. Çagri merkezinin temel atma töreninde konusan Mardin Valisi Mahmut Demirtas, “Turizm sehri olmanin yaninda sanayi sehri olmak için de emin adimlarla ilerliyoruz” dedi.

Ilk etapta 750 kisi ve sonuç olarak da bin 500 kisiyi istihdam edecek olan firma ile 30 yillik bir protokol saglandigini belirten Vali Demirtas, sunlari söyledi:

“Yeni çagri merkezimizin temellerini bugün atiyoruz. Bugün Mardin için önemli bir gün. Uzun zamandan beri böyle firmalarin ilimize gelip yatirim yapmasini bekliyorduk. Ilk etapta 750 kisi ve sonuç olarak da bin 500 kisiyi istihdam edecek olan firmamiz ile 30 yillik bir protokolümüz oldu. Organize Sanayi Bölgemizde kendilerine 8 bin metrekarelik bir alan tahsis edildi. Çagri merkezlerimizin ülkemize ciddi bir katma degeri var. Her yil 5 milyar liraya yakin bir katma deger olusturuyorlar. Hizmet sektöründe yüzde 50’i üniversite mezunu çalisanlarinin yüzde 65,2’inin kadin olmasi pozitif bir ayrimcilik oldugunu düsünüyorum. Bu çagri merkezimizde sehit yakinlarimiz ve gazilerimiz de çalisabilecekler. Örnek bir çalismaya imza atacagimiza olan güvenim tamdir. Hep beraber Mardin’imize güzel bir çalisma gerçeklestirdigimizi düsünüyorum. Kentimize ve vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum”.

Temel atma törenine Vali Demirtas’in yani sira Artuklu Kaymakami Haci Hasan Gökpinar, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Halil Sen ve Il Emniyet Müdürü M. Ilker Emir katildi.

Kaynak: İHA