Van'da Kent Trafiginde Yasanan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Görüsüldü

Van Büyüksehir Belediyesinde kent trafiginde yasanan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir toplanti yapildi.

Van'da Kent Trafiginde Yasanan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri Görüsüldü
Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel baskanliginda yapilan toplantiya Van Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (VANESOB) Baskani Isa Berge, Van Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Emin Tugrul ile ilçe soförler odasi ve esnaf odasi baskanlari katildi.

Toplantida trafik sikisikliginin ana sebepleri ve çözüm yollari konusulurken, kentin 4 giris noktasina yapilmasi planlanan mahalle araçlari depolama alanlari ile ilgili de katilimcilarla görüs alisverisinde bulunuldu. Toplantida ayrica ticari taksilerin sorunlari ve renk kodlari ile ilgili konular da konusuldu.

Toplantida konusan Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, kentin en önemli sorunlarindan birinin trafik sorunu oldugunu belirterek, buna sebep olan etkenler ve çözüm yollari üzerinde çalistiklarini söyledi.

Kent merkezindeki trafik sikisikligina çözüm bulmak için alternatif yol çalismalarinin sürdügünü hatirlatan Çelikel, “Kentteki trafik sikisikliginin en önemli sebeplerinden biri olan mahalle minibüsleri ile ilgili olarak da kentin 4 ana girisine depolama alanlari planliyoruz. Ilçe ve bagli mahallelerimizden gelen minibüsleri buralara alacagiz. Buralardan kent merkezi ve vatandaslarimizin gidecegi güzergahlara toplu tasima hizmeti vermeyi planliyoruz. Gerekirse ilçeden toplama alanina gelen vatandaslarimiza yönelik bir ücret indirimi de düsünüyoruz. Bunlari sizlerle konusmak ve en dogru karari almak için görüslerinizi almak istiyoruz. Kentteki trafik sikisikliginin bir sebebi de bizim ve ilçe belediyelerimizin yenileme çalismalaridir. Bunlari da hizlandirmak için elimizden geleni yapiyoruz. Su anda sehrimiz kilitlenmis durumda ve bizler bunu asmak istiyoruz” dedi.

Toplanti, ticari taksilerle ilgili konularin ve katilimcilarin görüs alisverisi ile devam etti.
Kaynak: İHA