Vaka Sayilari Azaliyor, Aydin Normallesiyor

Koronavirüs vaka sayisi en düsük iller arasinda yer alan Aydin’da günlük pozitif vaka sayisi 20’ye kadar düstü.

Vaka Sayilari Azaliyor, Aydin Normallesiyor
Tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizde de görüldügü günden bu yana 50 binin üzerinde vatandasin hayatini kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ederken, Aydin genelinde alinan tedbirler de etkisini göstermeye devam ediyor. Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açikladigi, illere göre haftalik koronavirüs vaka sayilari tablosunda il genelinde pozitif vakalarda gözle görülür bir düsüs yasanmaya devam ediyor. Her hafta düsüs yasayan Aydin’da geçtigimiz hafta yüzde 12 oraninda düsüs yasayarak yüz binde 14,57 olan vaka sayisi bu hafta da yüzde 12 oraninda azalma göstererek yüz binde 12,78 olarak gerçeklesti.

“Aydin, normallesiyor”

Aydin Valiligi ve Aydin Il Saglik Müdürlügü koordinesinde yapilan çalismalar ve alinan tedbirlerin ardindan vaka sayisi en düsük iller arasinda yer alan Aydin’da bu hafta pozitif vaka sayilarinda gözle görülür azalma yasandi. Haftalik vaka sayilarinin açiklanmaya baslandigi ilk günlerden bu yana Aydin genelinde siki tedbirler alinirken Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan tablo kapsaminda yapilan hesaplamalara göre 26 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasinda Aydin’da günde ortalama 20 vaka görülürken, bu rakam bir haftada 143’e ulasti. Geçtigimiz hafta ortalama 23 olan günlük vaka sayisi ise bu hafta 20’ye düstü.

Haftalik vakalar ile ilgili açiklama yapan Saglik Bakani Fahrettin Koca; “Illerimizde 100.000 nüfusa karsilik gelen bir haftalik toplam vaka sayisini gösteren insidans haritasinin güncel halini ekte görebilirsiniz. Salginin sonu asi ile geliyor. Yarina bugünden daha güvenli bakabilmek için asinizi olun” dedi.

Kaynak: İHA