UMESKO, Kumluca'da Daha Fazla Yardimda Bulunacak

Antalya'nin Kumluca ilçesinde kurulan Uluslararasi Mucizevi Eller Sosyal Kooperatifi (UMESKO), gençlerin issizlik sorununa çözüm bulmak amaciyla çalisma baslatti.

UMESKO Baskani Sebile Savkar, düzenledigi toplantida, kooperatif olarak kurulduklari günden bu yana üç yil içinde 15 binden fazla kisiye yaklasik 13,5 milyon civarinda maddi yardimda bulunduklarini, bu yardimlarin tamaminin gönüllü bagisçilardan elde edildigini söyledi.

Bundan sonraki süreçte daha fazla yardimda bulunmak amaciyla yeni projeler üreteceklerini belirten Savkar, "Bugüne kadar hep gönüllü bagisçilarimizin yardimlarini ihtiyaç sahiplerine ulastirdik. Bundan sonraki süreçte daha fazla insana faydali olabilmek için bazi çalismalarimiz olacak. Bu konuda kooperatifimiz ile Uluslararasi Sosyal Fayda Dernegi isbirligi yapacak. Amacimiz bagisçilarimizi sosyal girisimlerini yönlendirmek, istihdam olusturmak ve topluma daha fazla fayda saglamak." dedi.

Toplantiya katilan Uluslararasi Sosyal Fayda Dernegi (Social Business Global) Baskani Ismail Hilmi Adigüzel de ayni amaçla hizmet eden UMESKO ile yollarinin kesismesinden dolayi son derece mutlu olduklarini kaydetti.

Kaynak: AA